REFERENDUMUL DIN 6 ŞI 7 OCTOMBRIE 2018, ÎN DÂMBOVIŢA, IN SIGURANŢĂ

0 0

Structurile teritoriale din cadrul M.A.I., angrenate în organizarea şi desfăşurarea Referendumului din 6 şi 7 octombrie 2018, au luat toate măsurile, din competenţă, pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică.
Aceste măsuri au urmărit buna derulare a procesului electoral, precum şi un mod de acţiune corect şi echidistant al forţelor implicate.
Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, alături de reprezentanţii celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa,Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri şi Gruparea de Jandarmi Mobilă Ploieşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, precum şi alte structuri M.A.I.), s-au aflat în misiuni, pentru asigurarea măsurilor de protecţie, ordine şi siguranţă publică, la secţiile de votare, precum şi în locurile de depozitare a buletinelor de vot.
Măsurile de pază şi protecţie instituite la locaţiile secţiilor de votare au presupus prezenţa poliţistului, pentru a preveni apariţia unor incidente de natură să perturbe procesul de votare.
În acest context, precizăm că 267 de poliţişti au asigurat paza şi protecţia la 286 de secţii de votare, dintre cele 432 ce se s-au constitui pe raza judeţului Dâmboviţa, iar pentru restul secţiilor de votare, dispozitivul a fost asigurat de celelalte structuri ale MAL
De asemenea, zilnic, peste 230 de poliţişti s-au aflat în stradă, în perioada 6-7 octombrie a.c., pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale.
Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenaţi din paza şi protecţia secţiei de votare au fost sprijiniţi, la cerere, de patrulele de poliţie aflate în dispozitivul curent de intervenţie la evenimentele semnalate, care îşi şi-au desfăşurat activitatea în zonă.
Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, au fost asigurate rezerve de poliţişti şi echipe operative, pregătite să intervină. Astfel, 129 de poliţişti au fost constituiţi, zilnic, în rezerve (luptători pentru acţiuni speciale şi echipe operative de specialişti).
Până la repartizarea buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare votării la secţiile de votare, 89 de poliţişti şi 4 jandarmi au fost în misiuni de protecţie, atât a transportului buletinelor de vot, cât şi a locurilor unde acestea au fost depozitate.
Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa a avut în responsabilitate 249 de secţii de votare dispuse în 186 de locaţii, unde, pe parcursul celor două zile, au fost prezenţi peste 400 de jandarmi. Pentru un plus de siguranţă, au fost constituite şi rezerve de intervenţie, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situaţia a impus-o.
Jandarmii au asigurat desfăşurarea în condiţii de siguranţă a activităţii în cadrul Biroului Electoral Judeţean, având şi atribuţii de protecţie a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.
254 de pompieri au asigurat desfăşurarea în bune condiţii a referendumului.
Premergător procesului electoral, 154 de pompieri au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate secţii de votare, fiind înlăturate disfuncţionalităţile pe linia apărării împotriva incendiilor.
De asemenea, specialiştii I.S.U au desfăşurat activităţi de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu preşedinţii secţiilor de votare, precum şi recunoaşteri în teren pentru asigurarea accesului autospecialelor şi gestionarea eventualelor intervenţii de urgenţă.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

PESTE 200 DE CAZURI DE PERSOANE DISPĂRUTE SAU URMĂRITE ÎN TEMEIUL LEGII, DEPISTATE DE POLIŢIŞTI

Direcţia de Investigaţii Criminale din Poliţia Română organizează şi coordonează activitatea de localizare şi prindere a urmăriţilor la nivel naţional şi internaţional, precum şi de depistare a persoanelor dispărute. Săptămâna aceasta a fost clarificată situaţia în 217 cazuri de persoane dispărute sau pe numele cărora existau mandate emise de instanţele […]