Recomandările poliţiştilor pentru o adolescenţă în siguranţă

0 0

În vederea creşterii gradului de siguranţă al copiilor şi adolescenţilor, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Dâmboviţa îi sfătuiesc pe tineri să evite compania persoanelor violente şi cunoscute cu un comportament delincvent.
Analizaţi singuri, pe baza educaţiei primite, riscurile la care vă expuneţi şi nu vă lăsaţi influenţaţi de ceilalţi.
Atunci când consideraţi, exprimaţi-vă părerea şi atrageţi atenţia prietenilor cu privire la consecinţele la care se expun prin săvârşirea unor fapte antisociale.
Respingeţi propunerile cunoscuţilor de a participa la anumite „distracţii” (consum de alcool, jocuri de noroc, distrugeri, violenţe verbale şi fizice).
Nu încercaţi să rezolvaţi un conflict prin violenţă. Apelaţi la sprijinul celor care vă pot ajuta (părinţi, poliţişti).
De asemenea, pentru prevenirea implicării minorilor în comiterea de fapte antisociale, părinţilor le recomandăm să asigure în familie un climat afectiv, de bună înţelegere, să se intereseze permanent de situaţia copilului şi să încerce să îi cunoască prietenii.
De asemenea, este necesar să comunicaţi permanent cu acesta, iar atunci când observaţi o schimbare negativă în comportamentul copilului dumneavoastră, motivaţi-l pentru rezolvarea în comun a problemei cu care se confruntă.
Când situaţia pare a scăpa de sub control, adresaţi-vă celor care vă pot fi de ajutor (profesori, poliţie, organizaţii neguvernamentale), care vă pot sfătui şi sprijini în rezolvarea problemelor.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

58,66%: rata de promovare a concursului naţional de titularizare -sesiunea 2020, înainte de contestaţii

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a publicat pe site-ul tit-ularizare.edu.ro rezultatele obţinute de cadrele didactice care au susţinut proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice din învăţământul preuniversitar -sesiunea 2020 (înainte de înregistrarea contestaţiilor).Rata notelor peste 7 (şapte) obţinute de candidaţii care au susţinut proba scrisă este de 58,66%, […]