Rata de promovare înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului naţional de bacalaureat 2020 este de 31,5%, în creştere faţă de sesiunea august-septembrie 2019 (30,8%)

Rata de promovare înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului naţional de bacalaureat 2020 este de 31,5%, în creştere cu aproape un procent, comparativ cu sesiunea august-septembrie 2019 (30,8%).
Din totalul candidaţilor promovaţi (10.858), 7.038 de candidaţi fac parte din promoţia curentă, iar 3.820 de candidaţi provin din promoţiile anterioare. Rata de succes pentru promoţia 2019 – 2020 este de 34%. În cazul promoţiilor anterioare, rata candidaţilor promovaţi este de 27,8%.
La probele scrise s-au prezentat 34.462 de candidaţi din cei 42.747 de candidaţi înscrişi. Premieră pentru sesiunea de toamnă a bacalaureatului: Un elev din judeţul Bihor a încheiat examenul cu media generală 10 (zece), caz unic în ultimii 18 ani.
Au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă 169 de candidaţi (aceştia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni). Este important de menţionat faptul că un candidat din judeţul Bihor a încheiat examenul cu media generală 10 (zece). Această realizare, în sesiunea de toamnă a bacalaureatului, este o premieră în ultimii 18 ani. Candidatul este din promoţia curentă.
Judeţele cu rate de promovare de peste 35%: Caraş-Severin (35,1%), Vâlcea (35,2%), Covasna (35,4%), Bistriţa Năsăud (35,7%), Suceava (36%), şi Botoşani (41,7%). Rata de reuşită pentru candidaţii din Capitală este de 34,2%. Rezultate scăzute (sub 25%) s-au înregistrat în judeţele Vrancea (24,3%) şi Ilfov (24,7%).
Precizăm că media minimă de promovare a examenului este 6 (şase), iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5 (cinci).
Procentul de promovare este calculat din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi.
Rezultatele (înainte de contestaţii) au fost afişate astăzi, 2 septembrie, în centrele de examen şi pe pagina web dedicată. La fel ca în prima sesiune, rezultatele sunt publicate prin anonimizare, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD).
Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic, tot astăzi, în intervalul orar 14:00 – 20:00. În cazul formulării şi transmiterii în sistem electronic a contestaţiilor, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.
Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Candidatul PNL pentru Primăria Târgovişte, Aurelian Cotinescu: "Vom face o casă pentru Chindia!"

Proiectul controversat de modernizare a Stadionului „Eugen Popescu”, cu ramificaţii penale pe ceea ce a însemnat zona de expertiză tehnică şi costuri care s-au dublat practic în mai puţin de un an, reprezintă una dintre temele fierbinţi ale campaniei electorale pentru alegerile locale din 27 septembrie. Şi în timp ce […]