Published On: vin, sept. 27th, 2019

PSD Dâmboviţa: Pactul naţional pentru bunăstarea românilor

nichiduta.ro

Deputatul Carmen Holban , preşedintele exectutiv interimar al PSD Dâmboviţa, a vorbit în cadrul conferinţei de presă a partidului despre Pactului naţional pentru bunăstarea românilor. Concret, prin semnarea acestui document, deputatul Carmen Holban spune că le sunt garantate românilor salariile şi pensiile, pentru a nu se mai repeta precedentul din mandatul lui Traian Băsescu când au fost tăiate salariile, iar pensiile, care au fost şi ele propuse pentru micşorare, au fost salvate de o decizie a CCR.Deputatul Caemen Holban a subliniat rolul acestui pact prin care se doreşte ca oamenii să primească o minimă asigurare scrisă din partea întregii clase politice că nu li se vor tăia salariile şi pensiile, aşa cum s-a făcut în guvernarea 2010-2012. ” Am văzut cu toţii în ultima perioadă nenumărate propuneri de pacte şi acorduri. Majoritatea se schimbă de la zi la zi, în funcţie de cum se schimbă şi contextul politic. Am văzut iniţiative politicianiste a căror completare şi îmbunătăţire în interesul românilor au fost refuzate. Am văzut târguieli politice şi tot felul de idei şi de apeluri cu obiective electorale. Partidele şi candidaţii vorbesc între ei despre cum să joace jocul politic. Se ceartă, negociază şi eşuează lamentabil în faţa românilor.
Pentru că niciuna din aceste iniţiative nu are impact şi finalitate pentru oameni. Nicio iniţiativă nu a fost gândită în interesul românilor, niciun astfel de acord nu s-a concretizat într-o măsură menită să facă bine societăţii, să aducă o creştere a nivelului de trai ori vreo formă de progres în viaţa de zi cu zi.
Dragi români,
Eu astăzi propun, în faţa dumneavoastră, singurul pact pentru cetăţeni, singura înţelegere pe care merită să o facă forţele politice din România: aceea a bunăstării românilor. Pentru că astăzi România are a doua cea mai mare creştere economică din Europa. Salariile şi pensiile au crescut cu un ritm fără precedent. A crescut salariul minim pe economie, au crescut salariile medicilor şi ale profesorilor, precum şi salariile din construcţii.
La 1 septembrie punctul de pensie a crescut cu 15 la sută şi a crescut pensia minimă garantată. Toate aceste realizări se datorează unei guvernări care a pus în centrul său creşterea nivelului de trai al tuturor românilor. Există bani pentru a continua şi extinde aceste măsuri, iar România se află în plin proces de dezvoltare şi consolidare economică. Toate aceste lucruri bune pentru români s-au dovedit a nu fi pe placul partidelor şi politicienilor care, în prag de alegeri prezidenţiale, au ales calea electorală şi au decis să blocheze România, fie de la Palatul Cotroceni, fie de la Palatul Parlamentului.
Având în vedere istoricul şi practica guvernelor de dreapta de a tăia veniturile românilor şi ţinând cont de afirmaţiile din ce în ce mai dese ale unor lideri politici care anunţă că vor impune din nou măsuri de austeritate şi regres social, propun partidelor parlamentare semnarea unui pact politic:
Pactul pentru bunăstarea românilor, care trebuie să fie garanţia politică a continuării creşterii nivelului de trai al românilor în perioada următoare. Bunăstarea socială e cel mai simplu şi clar obiectiv în jurul căruia se pot aduna partidele din România.
Şi vreau ca oamenii să primească o minimă asigurare scrisă din partea întregii clase politice că nu li se vor tăia salariile şi pensiile, aşa cum s-a făcut în guvernarea 2010-2012. Este un pact concret, patriotic şi non-ideologic, deschis tuturor partidelor care vor să-şi arate buna-credinţă, responsabilitatea pentru cetăţenii acestei ţări şi curajul unui angajament scris că nu vor tăia din nou de la oameni.Sunt prima care semnează acest pact, având credinţa că România trebuie să-şi onoreze obligaţia de bază către cetăţeni, aceea de a le asigura bunăstarea şi un trai decent.Îmi asum în faţa dumneavoastră acest lucru şi aştept de la toţi cei care vin şi cer voturi să dea dovadă de acelaşi curaj al asumării, astfel încât, oricine ar ajunge la guvernare, măsurile de sprijin să fie continuate iar românii să nu mai fie niciodată sacrificaţi.”, acesta este textul pactului .

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro