Preşedintele CJ a făcut o vizită de lucru la Sanatoriul Moroeni

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa (CJD), Corneliu Ştefan, şi vicepreşedintele Luciana Cristea, au făcut o vizită de lucru la Sanatoriul TBC Moroeni, unitate medicală aflată în subordinea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, unde se doreşte continuarea proiectului de reabilitare, consolidare şi modernizare, în vederea valorificării şi transformării acesteia într-un centru regional pentru tratarea afecţiunilor pulmonare grave.
Preşedintele Corneliu Ştefan a purtat discuţii cu primarul comunei Moroeni, Laurenţiu Moraru, cu directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, dr. Andrei Tomescu, dar şi cu conducerea şi angajaţii sanatoriului, prilej cu care a subliniat importanţa solidarităţii în această perioadă şi le-a cerut cadrelor medicale de la Moroeni sprijinul pentru a depăşi cu bine această perioadă dificilă.
În cadrul acestei vizite de lucru, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa a declarat: „Am discutat cu echipa care manageriază Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte şi vreau să auziţi de la mine: atât timp cât voi fi preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, acest spital nu se va închide. Vreau să ţinem cont de faptul că proiectul de reabilitare a acestui spital este unul vechi, de 15 ani. Vom face tot posibilul ca în 2021 să găsim fondurile necesare, astfel încât el să redevină ce a fost odată – un centru regional, naţional, pentru pacienţii cu tuberculoză. Sunt de zece zile preşedinte al CJD şi, până în acest moment, cea mai dificilă situaţie cu care mă confrunt este Spitalul Judeţean de Urgenţă. Şi nu sunt probleme cu fondurile, aşa cum erau cândva, ci avem neplăceri din cauza acestui virus care a dat peste cap viaţa întregii planete. Iar în această situaţie, trebuie să fim toţi solidari -să mai facem cu schimbul; eu peste medici nu vreau să intervin, pentru că domeniul meu de expertiză este cel economic, dar trebuie să lucrăm împreună. Şi sunt persoane aflate în această sală care au înţeles omeneşte şi au fost de acord să vină să lucreze şi la Târgovişte câte o lună. Cel mai important este să depăşim această iarnă, să rămână spitalul deschis şi să gestionăm cât mai bine criza Covid-19.
Ideal ar fi să revenim la ce am fost, să găsim sursa de finanţare pentru a relua lucrările anul viitor şi să populăm acest amplasament, să trimitem pacienţi către acest spital, nu în Prahova

sau în Argeş.
În concluzie, aveţi tot sprijinul meu, vreau să dezvolt acest amplasament şi vă rog să ne spuneţi orice nevoie aveţi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Pe DJ 711 Băleni - Dobra -Finta - Bilciureşti - Cojasca se lucrează în ritm alert

Vremea bună încă le mai permite constructorilor să lucreze de zor la proiectele ce vizează modernizarea drumurilor judeţene din judeţ, investiţii derulate de Consiliul Judeţean Dâmboviţa.Marţi seară, se lucra în forţă pe DJ 711 Băleni – Dobra – Finta – Bilciureşti -Cojasca. Acest tronson de drum face parte din lotul […]