Prăpăd la Pietrari 30 de gospodării inundate şi lemne, arbori, garduri, animale şi chiar o maşină, luate de viitură

inundatii pietrariO ploaie torenţială de aproape o oră a transformat două pâraie din comuna dâm-boviţeană Pietrari, în adevărate fluvii! Apele învolburate au cărat la vale tot ce au găsit, lemne, arbori, garduri, animale şi chiar o maşină. În urma şuvoaielor, peste 30 de gospodării au rămas pline de mâl, iar beciurile pline cu apă. Pompierii încearcă să scoată apa din beciurile inundate, în timp ce oamenii încearcă să găsească animalele luate de viitură. uamenii spun că aşa ceva nu au mai văzut de când se ştiu: „Am 45 de ani, dar nu am mai văzut vreodată aşa ceva. Nu cred că mai putem salva ceva. Trebuie să se ia măsuri, ca să nu mai păţim la fel şi altă dată, a afirmat un localnic. „Ne-a intrat apa în case, în beciuri. Nu ştiu să mai fi fost vreodată aşa inundaţii. A venit foarte multă apă, ne-a luat tot”, a afirmat o altă localnică. „A plouat torenţial vreo jumătate de oră. A fost viitură. Când am vrut să ieşim afară nu am mai putut. Apa ne-a luat toate păsările, doar vacile am reuşit să le salvez”, a afirmat un cetăţean. Autorităţile locale au chemat imediat în ajutor pompierii care au venit cu mai multe motopompe pentru a scoate apa din beciurile inundate. Afectat a fost şi un drum communal: „Din cauza cantităţii foarte mari de apă, căzută într-un timp scurt, pârâul care traversează zona nu a putut să preia apele. Lucrăm cu patru motopompe pentru scoaterea apei din subsolurile caselor”, a declarat col . Mirel Pietreanu, inspector şef la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa. „Peste 30 de gospodării sunt afectate, dintre care 6 sunt inundate. Pagube mari sau creat şi în ceea ce priveşte infrastructura”, a declarat şi primarul comunei Pietrari, Cornel Coman. Urmează ca autorităţile să evalueze pagubele, iar oamenii încearcă să mai saleveze din bunurile căreate de apă preţ de câţiva kilometri.
Avertizări de Cod galben de ploi emis pentru mai multe judeţe din ţară
De două zile toate judeţele din ţară sunt lovite de furtuni şi ploi torenţiale de scurtă durată. Specialiştii anunţă vânt, grindină, dar şi averse ce pot acumula, izolat, 30 de litri pe metru pătrat. De asemenea, sunt emise mai multe avertizări de Cod portocaliu de inundaţii. Aşadar autorităţile sunt rugate să dea dovadă de vigilenţă şi să intervină prompt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Asfalt în satul Lunca din comuna Voineşti

Proiectul de modernizare a drumului din satul Lunca a devenit realitate. Lucrările presupun asfaltarea DCL 67 – strada Principală din satul Lunca, cu o lungime care se va moderniza de 1,04 km şi o lăţime a drumului de 4 metri, cu amenajarea prin asfaltare a drumurilor laterale pe o lungime […]