Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa continuă activităţile de verificare a modului de respectare a prevederilor Legii 55/2020

0 0

Poliţiştii dâmboviţeni alături de jandarmi şi poliţişti locali, au acţionat în sistem integrat, în zonele aglomerate, centre comerciale, pieţe, târguri, restaurante şi localuri publice, precum şi mijloacele de transport în comun, pentru a verifica modul în care se respectă prevederile impuse în contextul stării de alertă.
Au fost verificate 296 de obiective/ locaţii, 95 de mijloace de transport public în comun şi au fost legitimate 3.106 persoane.
De asemenea, echipele de control au aplicat 431 de sancţiuni persoanelor care nu au respectat măsurile de protecţie individuală, conform Legii nr. 55 din 2020, valoarea amenzilor fiind de 13.600 de lei.
Activităţile sunt desfăşurate pentru ca toţi cetăţenii să conştientizeze faptul că sănătatea şi viaţa persoanelor sunt cele mai importante.
Totodată, precizăm fap tul că nerespectarea măsurii de protecţie individuală de a purta masca astfel încât să acopere nasul şi gura, în spaţiile unde acest lucru este obligatoriu, constituie contravenţie şi se sancţionează, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID 19, cu amendă, de la 500 la 2.500 de lei.
Reamintim cetăţenilor şi faptul că, în conformitate cu Hotărârea Guvernului nr.856/2020, în această perioadă este interzisă organizarea unor evenimente private. Exemplu:
Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 13 Poliţie Rurală Titu au fost sesizaţi cu privire la faptul că, pe raza localităţii Româneşti, se desfăşoară o petrecere.
Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, unde au constat că la un imobil, de pe raza localităţii Româneşti, se desfăşura un eveniment privat la care au participat mai multe persoane.
Astfel, poliţiştii au identificat 10 persoane care au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare de 6.500 de lei, conform prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Cristian Stan, primar: "Împreună vom oferi târgoviştenilor răspunsuri la problemele administrative pe care la au"

Absenţa prefectului şi subprefectului judeţului de la şedinţa de constituire a consiliului local al municipiului reşedinţă de judeţ, chiar dacă a adus o umbră asupra evenimentului, a fost compensată din plin prin participarea vicepreşedintelui Senatului României-Titus Corlăţean, a dpt. Carmen Holban, senatorului lonuţ Vulpescu, fost ministru al Culturii.„În nume personal […]