POLIŢIA SIGURANŢĂ ŞCOLARĂ

0 0

Odată cu debutul anului şcolar, Poliţia Siguranţă Şcolară îşi va începe activitatea. Poliţiştii de la această structură vor acţiona exclusiv pentru un mediu şcolar sigur, pe toate aspectele ce privesc elevii şi profesorii.Asigurarea unui mediu şcolar sigur, protejat de diferitele forme de manifestare a criminalităţii, este o prioritatea pentru Poliţia Română.În vederea îndeplinirii acestui obiectiv, a fost aprobată înfiinţarea unei structuri de poliţie care să participe activ la consolidarea unui climat optim de siguranţă în unităţile de învăţământ.Începând de luni, 14 septembrie 2020, poliţiştii de la siguranţa şcolară îşi vor începe misiunile pentru protejarea elevilor.
Aceştia vor acţiona împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne şi Poliţiei Române, precum şi cu alte instituţii şi organizaţii neguvernamentale, într-un efort conjugat, în scopul creării unui mediu sigur atât pentru elevi, cât şi pentru personalul din învăţământ şi implicit pentru societate.
Poliţiştii de la siguranţă şcolară vor dezvolta parteneriatul poliţie-şcoală-comunitate, în vederea realizării unui proces educaţional antiinfracţional şi antivictimal. Începând cu acest an şcolar, odată cu crearea acestei structuri specializate, în mediul şcolar va exista o prezenţă mult mai mare şi mai activă a poliţiştilor. De asemenea, o mai bună interacţiune cu elevi, cu familiile acestora şi cu profesorii, precum şi cunoaşterea caracteristicilor socio-demografice din zona unităţilor de învăţământ vor ajuta la prevenirea bul-lying-ului şi a faptelor antisociale.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

În comuna Poiana, un nou centru de zi îşi deschide porţile pentru copiii aflaţi în situaţii de risc

În judeţul Dâmboviţa funcţionează, din data de 14 septembrie 2020, un nou centru pentru copiii aflaţi în situaţii de risc. Este vorba despre centrul de îngrijire de zi din comuna Poiana, care a fost inaugurat în prezenţa conducerii Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Obiectivul, realizat în cadrul unui proiect finanţat de Ministerul […]