Published On: mie, aug. 28th, 2019

PMP înscrie un intelectual de rasă – Theodor Paleologu, în cursa pentru Preşedinţie

nichiduta.ro

Organizaţia PMP Dâmboviţa informează că, duminică, 25 august 2019, în şedinta Colegiului Naţional al PMP, preşedintele Traian Băsescu a prezentat motivele pentru care l-a propus pe Theodor Paleologu drept candidat la alegerile prezidenţiale din partea PMP: „E absolvent de Sorbona, a fost şi în alte şcoli unde nu a reuşit Macron. A fost şi ministru, şi ambasador. Are multe calităţi care îl recomandă ca un candidat care dacă ar câştiga ar fi un bine pentru România.
„Cu adevărat fericit nu sunt decât atunci când citesc o carte bună şi, mai cu seamă, când ţin cursuri. Fiind vorba, însă, de o campanie prezidenţială, o voi trata ca pe un imens exerciţiu de pedagogie naţională. Campania mea va fi, de fapt, un curs interactiv, pro bono, la scara întregii ţări, un curs despre valorile care ţin o societate împreună, despre moştenire şi educaţie, despre legătura dintre justiţie şi pace socială, despre dreptate şi libertate ca fundamente ale prosperităţii, despre grija pentru natură şi criza demografică, despre diplomaţie şi rolul României în lume. Îmi voi expune cu fermitate principiile şi punctele de vedere, dar în primul rând voi asculta, căci un bun educator trebuie să asculte şi să faciliteze dialogul, să-i încurajeze pe ceilalţi să spună ce gândesc.
După preşedintele jucător şi preşedintele spectator, e nevoie, cred eu, de un preşedinte învăţător: un învăţător care învaţă el însuşi, care ascultă şi pune întrebările cu adevărat importante, care intervine pentru a clarifica dezbaterea publică. Un preşedinte învăţător este un educator şi un inspirator, un continuator şi un transmiţător, un mediator şi un moderator, un ascultător şi un îndrumător. Doar un colosal efort de educaţie poate ridica această ţară. În ultimă instanţă toate problemele noastre încep şi se termină cu educaţia.”, a declarat Theodor Paleologu după acceptarea candidaturii.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro