Plecat după bureţi şi rătăcit în pădure Jandarmii l-au salvat pe bărbatul rătăcit

0 0

ratacitA plecat după bureţi dar nu a mai găsit drumul de întoarcere. Un bărbat de 38 de ani a pus jandarmii pe jar după ce s-a rătăcit prin pădurea de la Şuţa Olteni. Jandarmi au scotocit metru cu metru în căutarea bărbatului care nu a păţit nimic rău. Bărbatul a tras o spaimă zdravănă după ce, aflându-se la cules de bureţi în pădurea din zona Şuţa Olteni, s-a rătăcit. Noroc că avea asupra lui telefonul mobil şi a putut astfel să comunice cu lumea, anunţând prin 112 ce i s-a întâmplat. Un echipaj de jandarmi a plecat în căutarea lui, iar în câteva minute i-a dat de urmă: „În jurul orelor 08.30, în urma unui apel telefonic prin S.N.U.A.U. „112”, un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa a plecat în căutarea unui bărbat care se rătăcise în zona împădurită din apropierea localităţii Şuţa-Olteni, judeţul Dâmboviţa. Bărbatul, în vârstă de 38 de ani, plecase de dimineaţă în pădure să culeagă ciuperci şi, la un moment dat, şi-a dat seama că s-a rătăcit. În aceste condiţii, cel în cauză a apelat Sistemul Naţional Unic al Apelurilor de Urgenţă „112”, iar un echipaj de jandarmi a plecat imediat în căutarea acestuia. În urma acţiunii de căutare, bărbatul a fost găsit de jandarmi şi a fost condus în afara zonei împădurite, în prezent fiind în afara oricărui pericol”, a afirmat maior Pavel Mihai, purtător de cuvând IJJ Dâmboviţa.
Şi muntele a fost o capcană pentru doi turişti
Doi turiştii care s-au aventurat prin masivul dâmboviţean Bucegi au avut nevoie de sprijinul jandarmilor montani după ce au rătăcit drumul. În urma unei solicitări telefonice, un echipaj din cadrul Postului de Jandarmi Montan Ordine Publică Peştera, a plecat în căutarea a două persoane care s-au rătăcit în Masivul Montan Bucegi. Cei doi turişti, un bărbat şi o femeie, în vârstă de 25 de ani, erau din judeţul Bacău şi plecaseră pe un traseu montan din Munţii Bucegi, intenţionând să ajungă în localitatea Sinaia. La un moment dat, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile (ceaţă şi ploaie), aceştia au rătăcit traseul şi au solicitat sprijinul jandarmilor montani. În urma acţiunii de căutare, cei doi turişti au fost găsiţi de jandarmii dâm-boviţeni în zona „Blana” din Masivul Bucegi. Aceştia au fost preluaţi de jandarmii montani şi conduşi până în zona „Cota 1000”. Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numerele de telefon 0749.034639 / 0749.058037 sau numărul unic de urgenţă „112” pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Deputatul lonuţ Săvoiu a participat la Conferinţa Naţională a Uniunii Geodezilor din România

Conferinţa Naţională a Uniunii Geodezilor din România a reunit peste 130 de delegaţi reprezentanţi aleşi ai celor peste 1.700 de membrii U.G.R. organizaţi în filiale judeţene. În conformitate cu Statutul U.G.R., au fost organizate lucrările Adunării generale a Asociaţiei Locale Dâmboviţa a Uniunii Geodezilor din România în data de 30.05.2014, […]