Peste 40 de intervenţii ale ISU „Basarab I” Dâmboviţa, în ultima săptămână

În perioada 06 – 12 iulie 2020, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 41 evenimente: 7 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti etc.), 6 incendii de vegetaţie, 15 acţiuni pentru asigurare zonă, 7 acţiuni pentru asistenţă persoane, 3 acţiuni pentru descarcerarea persoanelor din autovehicule şi 3 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (deblocări de uşă). Echipajele SMURD din cadrul ISU „Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit, în această perioadă, la 226 cazuri medicale.
Personalul Inspecţiei de Prevenire a desfăşurat 17 controale pe linia situaţiilor de urgenţă (11 la unităţi de comerţ şi 6 la clădiri de depozitare). De asemenea, au mai fost efectuate 7 controale privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 la unităţi administrativ teritoriale (verificare exsitenţa dispoziţii permanentizare activitate COAT) şi 6 activităţi (în comun cu IPJ/IJJ/DSVSA/DSP/ITM/CJPC) privind măsurile care trebuie adoptate pentru prevenirea răspândirii SARS-COV-2 la obiective cu afluenţă mare de public (supermarket-uri). S-au aplicat 40 sancţiuni contravenţionale principale (28 avertismente şi 12 amenzi în cuantum de 13.000 lei). Nu au fost aplicate sancţiuni complementare.
Au fost emise două autorizaţii de securitate la incendiu (pentru o clădire de birouri şi o clădire de depozitare) şi 3 avize de securitate la incendiu (pentru o clădire birouri, o clădire depozitare şi o clădire învăţământ).
În această perioadă, ISU „Basarab I” Dâmboviţa a executat misiuni pentru: transportul persoanelor către locaţiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspectate/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unităţi spitaliceşti, în sprijinul DSP Dâmboviţa în desfăşurarea acţiunilor specifice, precum şi acţiuni de decontaminare a tehnicii şi personalului care a participat la misiunile de transport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

O VARĂ ÎN SIGURANŢĂ!

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, împreună cu efective de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, au desfăşurat o activitate pentru informarea cetăţenilor prezenţi în zonele de agrement de pe raza municipiului Târgovişte.În cadrul acţiunii, poliţiştii şi jandarmii au oferit cetăţenilor sfaturi privind protecţia bunurilor personale şi principalele […]