PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE NERESPECTAREA REGIMULUI ARMELOR ŞI MUNIŢIILOR

Poliţiştii de la arme, explozivi şi substanţe periculoase, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase – I.G.P.R., au efectuat 21 de percheziţii, la locuinţele unor persoane bănuite de nere-spectarea regimului armelor şi muniţiilor.
Activităţile au fost efectuate în cadrul a 18 dosare penale, privind săvârşirea a 33 infracţiuni, printre care 18 infracţiuni privind nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, 11 infracţiuni privind contrabanda calificată, 3 infracţiuni privind efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept şi o infracţiune de braconaj.
În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat 11 arme: o armă lungă letală, confecţionată artizanal şi 10 arme neletale, supuse autorizării, ce pot fi modificate uşor în arme letale.
De asemenea, au fost indisponibilizate 324 de cartuşe, 3 piese de trofeu, 265 de articole pirotehnice (categoriile F2 şi F3) şi 49 de pachete ţigări netimbrate, de contrabandă.
Prin acţiunea desfăşurată s-a reuşit atât scoaterea din circuitul ilegal a armelor deţinute fără drept, cât şi preîntâmpinarea comiterii unor fapte antisociale cu acestea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Pâinea şi produsele de patiserie, scoase la vânzare, trebuie ambalate individual

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor cere aceste măsuri pentru a împiedica răspândirea coronavirusului.Se cere şi eliminarea autoservirii pâinii şi a altor produse de patiserie care nu sunt preambalate.Proiectul este criticat de patronatele din Industria de Morărit şi Panificaţie pentru că presupune costuri suplimentare, dar noile reguli au fost trimise şi […]