Pentru neportul măştii de protecţie, poliţiştii au aplicate 341 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 18.400 de lei

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, au desfăşurat noi activităţi pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Sars-CoV-
2.
Acţiunile au fost desfăşurate, în sistem integrat, în zonele unde se formează aglomerări de persoane, pieţe, târguri, restaurante, dar şi în mijloacele de transport public în comun.
Au fost legitimate peste 3.500 de persoane şi au fost controlate 293 de societăţi comerciale/ persoane fizice autorizate şi 57 de mijloace de transport public în comun. Pentru neportul măştii de protecţie, poliţiştii au aplicate 341 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 18.400 de lei.

De asemenea, în cursul nopţii trecute, poliţiştii au desfăşurat activităţi pentru informarea cetăţenilor cu privire la noile măsuri instituite ca urmare a modificărilor şi completărilor aduse prin Hotărârea Guvernului nr. 935/2020.
Vă informăm cu privire la faptul că purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise, indiferent de incidenţa cumulată a cazurilor.
Totodată, în toate localităţile se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în intervalul orar 23:00-5:00, cu anumite excepţii motivate.
De asemenea, se interzice desfăşurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, iar activitatea pieţelor agroalimenta-re în spaţii închise, târgurilor, bâlciurilor, pieţelor mixte şi volante şi a talciocurilor se suspendă. Prin excepţie, se permite activitatea pieţelor agroalimentare ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecţie sanitară.
Poliţiştii dâmboviţeni au organizat o razie, pe raza localităţii Lunguleţu, pentru depistarea şi sancţionarea faptelor antisociale, menţinerea unui climat de ordine si siguranţă publică şi prevenirea răspândirii infecţiei cu virusul Sars-CoV-2. În cadrul activităţilor, poliţiştii au controlat 12 societăţi comerciale, au verificat 25 de autovehicule şi au legitimat 42 de persoane. Pentru neregulile descoperite, poliţiştii au aplicat 35 de sancţiuni contravenţionale, dintre acestea 29 fiind pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pan-demiei de COVID-19, în valoare de 1000 de lei.
Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 13 Poliţie Rurală Titu au fost sesizaţi cu privire la faptul că, pe raza localităţii Româneşti, are loc un eveniment privat. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului unde au constat că la un imobil, de pe raza localităţii Româneşti, se desfăşura un eveniment privat la care au participat mai multe persoane. Poliţiştii au identificat 11 persoane care au fost sancţionate contravenţional, conform prevederilor Legii nr. 55/2020, valoarea sancţiunilor aplicate fiind de 4.000 de lei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Informarea alegătorilor români pe tema exercitării dreptului de vot prin corespondenţă, precum şi privind măsurile de protecţie sanitară pe durata campaniei electorale

Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) vine în sprijinul alegatorilor români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate care au ales să îşi exercite dreptul de vot prin corespondenţă la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor din data de 6 decembrie 2020 şi pune la dispoziţia acestora un clip video menit să ilustreze […]