Pentru că OAMENII contează, pune TU barieră traficului!

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.) şi Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (I.G.P.F.) a lansat campania de prevenire a traficului de persoane „Pentru că OAMENII contează, pune TU barieră traficului!”.
Campania se derulează la nivel national, atât outdoor, cât şi online, în perioada noiembrie 2020 – martie 2021.
Campania urmăreşte informarea, conştientizarea şi sensibilizarea grupurilor ţintă cu privire la fenomenul traficului de persoane, în vederea adoptării măsurilor de auto-protecţie şi a acţiunilor necesare diferitelor momente şi provocări din lanţul traficului.
În egală măsură, mesajul anti-trafic avertizează persoanele aflate în situaţie de risc cu privire la faptul că ar putea fi sau deveni victime ale traficului şi le informează unde pot găsi sprijin şi ajutor. Campania se circumscrie direcţiilor de acţiune prevăzute în Strategia Naţională Împotriva Traficului de Persoane pentru perioada 2018-2022, iniţiativa comună a celor doi parteneri prop-unându-şi să informeze şi să influenţeze:

  • persoanele vulnerabile care ar putea deveni victime,
  • persoanele care pot intra în contact cu o posibilă victimă a traficului,
  • publicul larg.
    Mesajul campaniei va fi transmis direct, cetăţenilor români care tranzitează principalele puncte de trecere a frontierei de stat în scop lucrativ sau turistic, precum şi online, utilizatorilor celor mai cunoscute platforme sociale, prin intermediul reţelelor nationale, teritoriale şi regionale gestionate de cei doi parteneri.
    Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoaneevaluează şi monitorizează, la nivel naţional, activitatea desfăşurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane, îndeplinind rolul de raportor naţional.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Programul Judeţean de Dezvoltare Locală, prezentat de preşedintele CJ Dâmboviţa

Judeţul Dâmboviţa are un Program Judeţean de Dezvoltare Locală. Este primul proiect de acest fel din România, pe care preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa (CJD), Corneliu Ştefan, l-a lansat vineri, 4 decembrie 2020, într-o conferinţă de presă, desfăşurată la sediul instituţiei. La întâlnirea cu reprezentanţii presei locale au participat vicepreşedinţii CJD, […]