Obiective ambiţioase la Direcţia Silvică Dâmboviţa

costel predaIng. Costel Preda, directorul executiv al Direcţiei Silvice Dâmboviţa, a făcut publice câteva dintre priorităţile stabilite prin programul economic pe 2013.
Prioritară rămâne asigurarea salariilor şi a celorlate drepturi materiale care se cuvin silvicultorilor: „Nu concep să conduc această instituţie fără a acorda drepturile salariale, tichetele de masă şi celelalte drepturi cuvenite salariaţilor. A doua pe lista de priorităţi este reducerea sustragerilor de masă lemnoasă”. Directorul Costel Preda a nominalizat şi câteva dintre investiţiile pe care le are în vedere pentru acest an. Cu fonduri proprii se doreşte repunerea în funcţiune a Păstrăvăriei Pucioasa, ceea ce presupune identificarea celei mai bune soluţii pentru sursa de apă. O variantă luată în calcul este realizarea unei aducţiuni din lalomicioara. Tot din fonduri proprii, conducerea Direcţiei Silvice urmăreşte suplimentarea parcului de utilaje, cu două tractoare cu troliu şi un TAF.
Ca în fiecare an, vor fi realizate lucrări la drumurile forestiere, lucrări de corectare a torenţilor şi împăduriri.
Imediat ce vremea va deveni favorabilă, va fi asfaltat şi ultimul kilometru la drumul din munte, proiect finanţat prin Măsura 125 b a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

A crescut uşor numărul de locuri de muncă vacante

Semn că vine primăvara, nu chiar acum, dar „e pe vine”, este numărul uşor crescut de locuri de muncă vacante. De obicei, când vremea permite, activităţile în construcţii sunt reluate şi aşa creşte numărul persoanelor active. În baza de date a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa sunt […]