Noi acţiuni de informare şi prevenire desfăşurate de jandarmii montani

Jandarmii montani de la posturile Zănoaga şi Peştera au desfăşurat week-endul trecut acţiuni de informare a turiştilor cu privire la prevenirea faptelor antisociale incidente prevederilor Legii nr. 54 din 2012 privind desfăşurarea activităţilor de picnic, dar şi la pericolele la care îşi pot expune sănătatea şi siguranţa prin camparea în locuri neamenajate.
Activităţile s-au desfăşurat în zonele Peştera, Zănoaga, Padina, Lăptici, Piatra Arsă, Horoabe, Bolboci şi Dichiu din munţii Bucegi, în locuri de campare, precum şi pe traseele montane.
În urma acestora au fost aplicate 33 sancţiuni contravenţionale, dintre care 15 avertismente şi 18 amenzi în valoare totală de 2800 de lei pentru aprinderea focului, parcarea autoturismelor în spaţii neamenajate, desfăşurarea de activităţi de picnic în afara zonelor special amenajate şi instalarea în fondul forestier de corturi, fără drept.
În activităţile desfăşurate jandarmii montani au acţionat atât independent, cât şi în comun cu reprezentanţi ai ParculuiNatural Bucegi.
În cadrul acţiunilor au fost distribuite peste 150 de materiale informative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ASOCIAŢIA GRUPUL DE ACŢIUNE LOCALĂ IALOMIŢA DE JOS

ASOCIAŢIA GRUPUL DE ACŢIUNE LOCALĂ IALOMIŢA DE JOS