Ministerul Educaţiei şi Cercetării lansează educatiacontinua.edu.ro, instrument online de informare privind reluarea activităţii în sistemul naţional de învăţământ

Ministerul Educaţiei şi Cercetării lansează portalul edu-catiacontinua.edu.ro, instrument online de informare, dedicat tuturor celor interesaţi de contextul educativ şi sanitar în care se va desfăşura activitatea în anul şcolar/universitar 2020-2021, ca urmare a evoluţiei pandemiei de COVID-19. Anunţul a fost făcut de ministrul educaţiei şi cercetării, Monica Anisie, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate cu prilejul deschiderii anului şcolar 2020-2021.
„Aşa cum am promis, în această perioadă am elaborat ghidurile metodologice, ghiduri pentru organizarea şi desfăşurarea activităţilor în cadrul unităţilor de învăţământ. Aceste materiale au fost concepute pentru fiecare nivel de învăţământ, prin raportare la particularităţile acestora. Astfel, Ministerul Educaţiei şi Cercetării pune la dispoziţie ghiduri pentru: educaţie timpurie, învăţământ preşcolar, învăţământ primar, gimnazial şi liceal, dar şi pentru învăţământ vocaţional, profesional şi tehnic şi, nu în ultimul rând, pentru învăţământul special. Toate aceste materiale-suport sunt publicate pe educatiacontin-ua.edu.ro”, a declarat Monica Anisie, ministrul educaţiei şi cercetării.
Portalul facilitează accesul direct la informare pentru actorii din sistemul naţional de învăţământ: elevi, studenţi, părinţi, cadre didactice, dar şi pentru alte categorii de public. Acesta cuprinde toate documentele emise de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Ministerul Sănătăţii pe această temă: norme, ghiduri, regulamente, metodologii, dar şi alte documente din acelaşi spectru tematic, grupate pe cicluri de învăţământ/arii de interes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Târgovişte: Creşa nr. 8 se deschide pe 15 septembrie

„Având în vedere numeroasele solicitări în legătură cu repartizarea locurilor în creşele din municipiul Târgovişte, sunt în măsură să comunic faptul că au fost găsite soluţii astfel încât toate solicitările târgoviştenilor să primească un răspuns favorabil, cu trei precizări punctuale: Extinderea la Creşa nr. 8 va fi finalizată la data […]