Menţinerea ritmului crescut de transmitere comunitară a noului Coronavirus ne va conduce către inevitabila măsură de carantină zonală a unor localităţi

Instituţiile MAI din judeţul Dâmboviţa (poliţişti, jandarmi, pompieri) au desfăşurat o acţiune în Municipiul Târgovişte pentru informarea cetăţenilor cu privire la importanţa respectării regulilor şi măsurilor impuse în contextul stării de alertă.
În ultimele zile au fost înregistrate cifre îngrijorătoare ale persoanelor confirmate cu virusul SARS-CoV-2, astfel că rata incidenţei cumulate în ultimele 14 zile în judeţul Dâmboviţa este de 2,72 cazuri/1000 locuitori.

Conform ultimei informări a Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa, rata incidenţei cumulate în ultimele 14 zile a fost depăşită astfel:

 • peste 5 cazuri/1000 locuitori în 2 unităţi administrativ-teritoriale,
 • peste 4 cazuri/1000 locuitori în 6 unităţi administrativ-teritoriale,
 • peste 3 cazuri/1000 locuitori în 17 unităţi administrativ-teritoriale,
 • peste 1,5 cazuri/1000 locuitori în 34 unităţi administrativ-teritoriale.
  Pentru toate aceste unităţi admin-istrativ-teritoriale sunt prevăzute măsuri specifice în conformitate cu HG nr. 856/2020.
  Acţiunile pentru prevenirea şi limitarea infectării cu noul coronavirus (COVID-19) vor continua, forţele de ordine fiind permanent la datorie, pentru siguranţa cetăţenilor.
 • Reiterăm apelul nostru atât către cetăţeni, dar mai ales către conducătorii tuturor instituţiilor publice, să acorde o atenţie sporită măsurilor ce se impun în astfel de situaţii. Statistica ne arată că astăzi cele mai multe focare se dezvoltă în instituţiile publice! Dubla activitate a conducătorilor acestor instituţii de reprezentanţi ai statului şi de angajatori îi obligă la o dublă responsabilitate!
 • Menţinerea acestui ritm de transmitere comunitară a noului coronavirus ne va conduce către inevitabila măsură de carantină zonală a unor localităţi.
 • Nimeni nu doreşte o asemenea
 • măsură!
 • Populaţia, greu încercată de aceste măsuri de restricţie, nu trebuie să ajungă în ipstaza de a trece prin măsuri şi mai restrictive!
 • Din acest moment, considerăm că lipsa de implicare a oricărui factor potenţial responsabil din administraţia teritorială şi locală este un gest culpabil şi nu vom ezita în a cere organelor de control sancţionarea inacţiunilor din zona măsurilor de protecţie, aşa cum sunt stabilite ele prin actele normative.
 • Printr-un efort comun, autorităţi-populaţie, putem trece prin această criză sanitară!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Nerespectarea carantinei la domiciliu înseamnă carantină instituţionalizată

În urma deciziei Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa, jandarmii sau deplasat la domiciliul tânărului depistat în timp ce se plimba prin parc, după ce s-a întors dintr-o ţară străină, cu risc epidemiologic ridicat. În momentul în care aceştia efectuau demersurile pentru a-l conduce la un centru de carantină instituţionalizată, au […]