MASCA DE PROTECŢIE ESTE OBLIGATORIE ÎN MAI MULTE SPAŢII ŞI ZONE DESCHISE DE LA NIVELUL JUDEŢULUI DÂMBOVIŢA

0 0

În urma exprimării voturilor a membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, a fost aprobată hotărârea CJSU nr. 22/01.08.2020, care vizează următoarea măsură:

  • Începând cu data de 02.08.2020, ora 06.00, purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spaţiile publice deschise, cum ar fi pieţele, târgurile, oboarele, talciocurile, zonele de aşteptare (staţii de autobuz, peroane din gări, autogări şi alte asemenea), parcuri publice, zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul lăcaşelor de cult, zona cimitirelor, exteriorul obiectivelor turistice.
  • Obligativitatea purtării măştii în spaţiile enumerate se instituie în intervalul orar 06:00 – 23:00.

Totodată, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat în şedinţă hotărârea numărul 38 din 1 august 2020.
Astfel, au fost stabilite, la propunerea specialiştilor, zonele în care este limitat (06.00-23.00) programul teraselor, barurilor, operatorilor de jocuri de noroc şi altora asemenea, cu scopul limitării răspândirii noului tip de coronavirus (COVID-19). Printre zonele enumerate se regăseşte şi judeţul Dâmboviţa.
Măsura a intrat în vigoare începând de duminică, 2 august, ora 12.00, este valabilă 14 zile şi poate fi prelungită numai prin hotărâre CNSU.
Şi această măsură se înscrie în seria acţiunilor proactive luate de autorităţi pentru protecţia sanitară a persoanelor.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Controale la ştranduri

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) desfăşoară, în această perioadă, o serie de controale la ştranduri şi unităţile de alimentaţie publică aferente, cu scopul verificării modului în care operatorii economici care activează în acest domeniu respectă legislaţia în vigoare, în ceea ce priveşte drepturile consumatorilor, în plin sezon de vacanţă.Sfaturi […]