LEGAL GUNS -ACŢIUNE PENTRU VERIFICAREA ARMELOR

0 0

Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase a Poliţiei Române a iniţiat şi coordonat acţiunea LEGAL GUNS. Astfel, poliţiştii de la Arme din toată ţara au desfăşurat controale la 1.018 persoane autorizate de a deţine arme şi au verificat 1.678 de arme supuse autorizării.
Scopul acţiunii este acela de a preveni riscurile producerii unor evenimente negative din cauza nerespectării prevederilor legale cu privire la condiţiile de deţinere, port şi folosire a armelor.
Pe parcursul acţiunilor organizate, au fost constatate 39 de infracţiuni, 40 de persoane fiind cercetate pentru comiterea de infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor.
În cadrul dosarelor penale a fost indisponibilizate 33 de arme supuse autorizării, dintre care 6 arme letale şi 27 de arme neletale. De asemenea, au fost au fost indisponibilizate 330 de cartuşe, jumătate de kilogram de articole pirotehnice, un autovehicul ce ar fi fost utilizat la comiterea infracţiunilor, 13 capse de iniţiere, două telefoane mobile şi peste 8.500 de proiectile destinate armelor de tip Airsoft.
Pentru alte neregulile constatate pe parcursul controalelor, poliţiştii au aplicat 54 de sancţiuni contravenţionale (de peste 130.000 de lei). Activităţile s-au concretizat în dispunerea a 69 de măsuri administrative, dintre care 64 de anulări şi 5 suspendări ale dreptului de deţinere sau după caz, de port şi de folosire a armelor şi muniţiilor.
Astfel de acţiuni vor continua, pentru evitarea oricăror pericole sau riscuri pentru ordinea publică şi pentru siguranţa comunităţii.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Văcăreşti: Poliţişti atacaţi cu coasa şi agresorii împuşcaţi

Un bărbat de 44 de ani, din localitatea Văcăreşti, a sesizat prin numărul pentru apeluri de urgenţă 112, că are un conflict cu vecinii.Doi poliţişti au fost răniţi după ce au intervenit la un scandal în localitatea Văcăreşti. Poliţiştii au fost trimişi duminică seara, în urma unui apel la 112, […]