La Corbii Mari, Program pilot pentru cadastru gratuit

Constantin AnghelEfectuarea lucrărilor de cadastru şi publicitate imobiliară, pentru toţi proprietarii din comuna Corbii Mari, a intrat în linie dreaptă. Constantin Anghel, primarul localităţii, a precizat că este vorba de 3.725 de proprietari cu peste 17.500 de imobile. „Până acum au fost efectuate măsurătorile din teren, au fost realizate planurile parcelare şi se va intra în perioada în care vor putea fi depuse contestaţiile. Oamenii sunt foarte mulţumiţi pentru că efetu-area cadastrului gratuit îi scuteşte de cheltuieli de zeci de milioane de lei. Sunt familii cu mai multe imobile, care ar fi plătit chiar până la 10.000 lei noi, adică 100 milioane lei vechi” – a precizat primarul Constantin Anghel.
La Corbii Mari, lucrările de cadastru şi publicitate imobiliară sunt efectuate prin programul CAESAR, în valoare de 47 milioane de euro şi finanţat de Banca Mondială. Sunt cuprinse în acest program pilot 19 localităţi din 13 judeţe. Din Dâmboviţa, pe lângă Corbii Mari a fost selectată şi comuna Vulcana Băi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Metalurgia a pierdut prima poziţie în economia judeţului

Problemele grave cu care se confruntă (încă) cel mai mare agent economic din judeţ, numind aici Combinatul Mechel Târgovişte, sunt reflecate şi în indicatorii privind comerţul exterior. Astfel, pentru prima oară după ’90, metalurgia a ajuns pe locul doi ca pondere în totalul exporturilor realizate de firmele dâmboviţene. Dacă în […]