Jandarmii dâmboviţeni intensifică verificările privind respectarea măsurilor de limitare a răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2

Întrucât numărul de cazuri nou confirmate este în continuă creştere, pentru prevenirea şi combaterea infectării cu noul coronavirus, jandarmii dâmboviţeni au executat zilnic misiuni de verificare a respectării măsurilor impuse de autorităţi.
Astfel, în perioada 5 – 11 octombrie a.c., au fost desfăşurate acţiuni de verificare în zone aglomerate, pieţe, târguri şi parcuri dar şi în mijloacele de transport în comun, pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă.
Au fost aplicate 58 de sancţiuni contravenţionale, astfel: 51 de avertismente şi 7 amenzi în valoare totală de 3.500 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, respectiv portul măştii de protecţie.

Jandarmeria recomandă cetăţenilor să poarte masca de protecţie în mijloacele de transport în comun, magazine, pieţe şi celelalte spaţii publice în care există aglomerări de persoane.
Totodată, în conformitate cu prevederile hotărârilor nr. 42, 44 şi 45 ale Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, în intervalul orar 06:00 – 20:00, de luni până duminică, s-a instituit obligativitatea purtării măştii de protecţie (astfel încât să acopere nasul şi gura) în toate spaţiile publice de pe raza următoarelor unităţi administrativ-teritoriale: Moţăieni, Crevedia, Ulmi, Ocniţa, Glodeni, Răzvad, Târgovişte, Titu, Văleni-Dâmboviţa, Bezdead, satul Dobra (com. Dobra), Moreni şi Pucioasa.
Acţiunile informativ-preventive vor fi intensificate în perioada următoare şi vor fi completate cu echipe de jandarmi în civil – din cadrul Compartimentului

Prevenirea şi Combaterea Faptelor Antisociale – în toate zonele menţionate, pentru verificarea modului de respectare a măsurilor de prevenire a infectării cu virusul SARS-CoV-2.
Menţionăm faptul că scopul acestor acţiuni informativ-pre-ventive nu este neapărat acela de a aplica sancţiuni, ci de a explica oamenilor necesitatea respectării tuturor normelor de protecţie sanitară, pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Colegiul Economic "Ion Ghica" intră în scenariul 3-roşu

Prin Hotărârea 42 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a stabilit că, până pe 21 octombrie, activitatea didactică la Colegiul Economic „Ion Ghica” se va desfăşura după scenariul 3, exclusiv online.Tot în scenariul 3 intră şi Grădiniţa cu program prelungit nr. 3, dar numai până pe 15 octombrie.Până pe […]