Jandarmii dâmboviţeni au continuat acţiunile de verificare a măsurilor adoptate în context epidemiologie

Jandarmii dâmboviţeni au executat zilnic misiuni de verificare a respectării măsurilor adoptate de autorităţi în contextul pandemiei de Covid-19.
ln perioada 11 – 17 ianuarie a.c., sub autoritatea Instituţiei Prefectului, alături de celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu au fost desfăşurate acţiuni de verificare în zone aglomerate, pieţe, parcuri şi în mijloacele de transport în comun, pentru verificarea respectării măsurilor de protecţie sanitară. De asemenea, au continuat şi verificările pentru respectarea măsurii privind circulaţia persoanelor după ora 23:00.
Au fost aplicate 40 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 12.750 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală conform prevederilor Legii nr. 55/2020, în special nepurtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, precum şi circulaţia unor persoane în intervalul orar 23:00 – 05:00. Acţiunile informativ-preventive vor continua şi în perioada următoare, iar scopul acestora nu este neapărat acela de a aplica sancţiuni contravenţionale, ci de a explica oamenilor necesitatea respectării tuturor normelor de protecţie sanitară, pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor.
Pentru siguranţa dumneavoastră şi a celor din jur, vă reamintim faptul că este important să purtaţi masca de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, să respectaţi măsurile de distanţare fizică, izolare şi carantină adoptate de autorităţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Zeci de intervenţii şi activităţi preventive ale ISU "Basarab I" Dâmboviţa în ultima săptămână

ln ultima săptămână, 11 – 17 ianuarie 2021, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 40 evenimente: 13 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti, mijloace auto etc.), o explozie urmată de incendiu (la un […]