Jandarmeria şi Salvamont au dat primul ajutor unui turist accidentat în Cheile Zănoagei

Jandarmii de la Postul Montan Zănoaga şi sal-vamontiştii au intervenit pe un traseu montan din Munţii Bucegi, în sprijinul unei persoane accidentate.
Bărbatul în vârstă de 51 de ani, din Bucureşti se afla într-o drumeţie împreună cu soţia pe traseul montan Cheile Zănoagei – Scropoasa – Dobreşti. La un moment dat, din cauza neatenţiei a alunecat şi s-a accidentat fiind în imposibilitatea de a se mai deplasa.
Ajunşi la faţa locului, jandarmii montani şi salva-montiştii i-au acordat turistului măsurile de prim-ajutor, deoarece acesta prezenta o rană deschisă în zona tibiei.
Bărbatul accidentat a fost condus de către sal-vamontişti la spitalul Pucioasa pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate.
Pentru drumeţii în siguranţă, jandarmii montani vă recomandă:

  • să consultaţi prognoza meteorologică înainte de a pleca în drumeţii;
  • echipaţi-vă adecvat (echipament de munte şi un rucsac cu strictul necesar);
  • alegeţi traseele în funcţie de pregătirea fizică şi psihică;
  • folosiţi doar traseele marcate şi urmăriţi marcajele de pe traseu;
  • să nu porniţi pe un traseu după consumarea băuturilor alcoolice;
  • la nevoie, să solicitaţi sprijinul jandarmilor montani prin precizarea datelor de identificare ale persoanei care anunţă, ce anume s-a întâmplat, numărul de persoane care au nevoie de ajutor şi a locului unde sunt persoanele aflate în dificultate.
    Turiştii aflaţi în dificultate în munţii Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă „112” sau numerele de telefon 0749.058037/ 0749.034639 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Jandarmii au continuat acţiunile de informare în zona montană

Jandarmii montani de la posturile Zănoaga şi Peştera au continuat weekendul trecut acţiunile de informare a turiştilor cu privire la prevenirea faptelor antisociale incidente prevederilor Legii nr. 54 din 2012 privind desfăşurarea activităţilor de picnic, dar şi la pericolele la care îşi pot expune sănătatea şi siguranţa prin camparea în […]