În judeţul Dâmboviţa, pentru cele 433 secţii de votare, sunt repartizate 28.129 măşti de protecţie pentru personalul şi membrii birourilor electorale ale secţiilor de votare, şi 67.121 măşti de protecţie pentru alegători

0 0

Guvernul a luat toate măsurile, atât cele cu caracter de reglementare, cât şi cele de ordin administrativ, pentru ca alegerile locale din 27.09.2020 să se desfăşoare în condiţii de risc minim de infectare cu noul coronavirus.
Prin H.G. nr. 782/14.09.2020 şi Ordinul comun al Ministrului Sănătăţii şi Ministrului Afacerilor Interne nr. 1594/140/16.09.2020 sau reglementat în mod unitar procedurile ce trebuie urmate în ziua votului precum şi pregătirile anterioare. În realizarea măsurilor dispuse în actele normative mai susmenţionate în judeţul Dâmboviţa, pentru cele 433 secţii de votare, sunt repartizate 28.129 măşti de protecţie pentru personalul şi membrii birourilor electorale ale secţiilor de votare, fiind alocate între 63 şi 73 măşti de protecţie pentru fiecare B.E.S.V., în funcţie de numărul de membrii, şi 67.121 măşti de protecţie pentru alegătorii ce se vor prezenta la secţiile de vot fără a avea asupra lor o mască. Şi în acest caz repartiţia pe secţii de votare este făcută după numărul de alegători, astfel că secţiile mari, ce se vor apropia de 2.000 de alegători, vor primi 260 de măşti de protecţie, iar secţiile mici, în mod corespunzător, vor primi 30-50 măşti de protecţie.
În ceea ce priveşte materialul dezinfectat, judeţului Dâmboviţa i-au fost repartizate următoarele cantităţi:

  • 1.800 litri dezinfectant pentru mâini
  • 3.050 litri dezinfectant pentru suprafeţe cu proprietăţi biocide şi virucide – diluţie gata preparată
  • 2.100 litri dezinfectant pentru suprafeţe cu proprietăţi biocide şi virucide – substanţă nediluată, cu precizarea că pentru aceasta, un litru se poate dilua în 200-800 litri de apă, în funcţie de modalitatea aleasă.

Toate aceste dezinfectante vor fi repartizate UAT-urilor împreună cu recomandările şi modalităţile de aplicare stabilite de către D.S.P. Dâm-boviţa.
În acest context, asigurăm toate UAT-urile şi, implicit pe conducătorii lor, că vor primi materialele necesare desfăşurării votului şi că repartizarea acestora s-a făcut după criterii matematice. Municipiului Târgovişte i-au fost repartizate 4.745 de măşti de protecţie pentru personalul şi membrii B.E.S.V. şi 12.000 de măşti de protecţie pentru alegătorii care se prezintă la vot şi nu au asupra lor o mască de protecţie.
Repartizarea dezinfectantului pe fiecare U.A.T. este în desfăşurare, aceasta făcându-se în funcţie de volumul recipienţilor în care sunt ambalate, 1-5 litri dezinfectantul pentru suprafeţe, respectiv 0,750 ml dezinfectantul pentru mâini.
Asigurăm pe această cale opinia publică că Instituţia Prefectului -judeţul Dâmboviţa ştie ce are de făcut şi procesul de votare se va desfăşura în mod corespunzător, iar îngrijorările unor candidaţi le considerăm ca o parte a campaniei electorale şi a jocului politic la care nu participăm. Comunicarea s-a realizat şi se va realiza în mod instituţional prin circulare sau adrese pentru fiecare U.A.T., aceste forme, nemediate fiind alese în mod deliberat cel puţin până după data alegerilor.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Liceele tehnologice cu profil preponderent agricol sunt susţinute financiar de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale se află în plin proces de semnare a contractelor de finanţare pentru investiţii specifice şi asigurarea unor cheltuieli materiale pentru un număr de 56 de licee tehnologice cu profil preponderent agricol, a căror listă este prezentată în anexă.Prin implementarea măsurilor cuprinse în contractele de finanţare, […]