În Comuna Dobra se instituie carantina, cel mai probabil pe o perioadă de 14 zile

Din informaţiile pe care le deţinem la această oră în Primăria Dobra este un focar uriaş de COVID-19. Mai mulţi angajaţi din cadrul Primăriei sunt infectaţi cu COVID-19, primarul în funcţie şi noul primar ce urmează să depună jurământul.
Rata de infectări în comuna este de 5,95 la 1000 de locuitori. Autorităţile judeţene deja au făcut analiza în amănunt privind situaţia din comuna Dobra şi au trimis către Comitetul Naţional unde se va lua decizia de caran-tinare. Direcţia de Sănătate Publică a informat Comitetul Judeţean de Urgenţă că rata de infectare în comuna Dobra este 5,95 la 1000 de locuitori, astfel că, la solicitarea CJSU Dâmboviţa, Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei va emis ordinul de instituire a carantinei asupra comunei, cel mai probabil pe o perioadă de 14 zile.
Zona va fi păzită de forţe MAI, iar intrarea şi ieşirea din comună se face doar în anumite condiţii, prin filtre MAI. Din/În zona carantinată este permisă ieşirea, respectiv intrarea persoanelor care locuiesc în zona de carantină, dar care desfăşoară activităţi economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securităţii naţionale, sanitare, sanitar-veterinare, situaţiilor de urgenţă, administraţiei publice locale, asistenţei şi protecţiei sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii, alimentaţiei publice, alimentării cu apă, comunicaţiilor, transporturilor şi activităţilor cu caracter religios, doar pentru situaţii excepţionale care ţin de menţinerea serviciilor publice sau operaţionale.
Toţi cei care părăsesc zona carantinată vor prezenta autorităţilor legitimaţia de serviciu (valabilă pentru instituţiile bugetare) sau adeverinţa de salariat eliberată de angajator, ştampilată şi semnată de către acesta (valabilă pentru celelalte categorii), ori după caz, declaraţia pe proprie răspundere.
Potrivit hotărârii, în toate spaţiile publice, atât cele interioare cât şi cele exterioare, va fi obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura.
Intrarea-ieşirea persoanelor şi vehiculelor în/din localitatea carantinată se va face doar prin filtrele instituite de forţele de ordine din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Tablete pentru elevi, astfel încât şcolarii să fie pregătiţi, indiferent de scenariul care se va impune

Având în vedere că există mai multe scenarii pentru desfăşurarea cursurilor şcolare, scenarii care se modifică de la o săptămână la alta, în funcţie de numărul de îmbolnăviri cu coronavirus, primarul comunei Văcăreşti, Romică Stoica împreună cu Consiliul Local, a luat decizia de a aloca fonduri pentru achiziţia de tablete […]