GRUP INFRACŢIONAL ORGANIZAT DESTRUCTURAT Comercializa droguri pe raza localităţilor Crevedia, Ciocăneşti, Butimanu şi Buftea

0 0

Peste 99.900 de lei, 8 plante de cannabis, 2.005 euro, 25 de telefoane mobile şi alte obiecte şi înscrisuri au fost indisponibilizate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, în urma unor percheziţii domiciliare efectuate în judeţele Dâmboviţa şi Ilfov.
Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa, sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Dâmboviţa, au documentat activitatea infracţională a unui grup organizat, specializat în introducerea în ţară a unor droguri de risc şi de mare risc, respectiv cannabis, cocaină, ecsatsy şi amfetamină.

Din cercetări a reieşit că un bărbat, din localitatea Crevedia, s-ar fi ocupat de introducerea din Spania în România, a unor cantităţi de droguri disimulate în colete, un transport conţinând până la 5 kilograme de cannabis, 200 de comprimate ecsasy şi 500 de grame cocaină sau amfe-tamină.
Totodată, acesta ar fi devenit liderul grupării infracţionale pe care ar fi coordonat-o.
Ulterior introducerii în ţară, drogurile erau porţionate şi comercializate pe raza localităţilor Crevedia, Ciocăneşti, Butimanu şi Buftea, prin intermediul a 13 persoane care, pe lângă comercializarea acestora, ar fi avut şi rolul de a ridica şi ascunde coletele transmise.

Pentru probarea activităţii infracţionale, pe parcursul acestei zile, poliţiştii S.C.C.O. Dâmboviţa, cu sprijinul poliţiştilor specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Ploieşti, Piteşti, Braşov, Bucureşti, Buzău şi Covasna, au efectuat 18 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Dâmboviţa şi Ilfov.
În urma descinderilor efectuate, poliţiştii au indisponibilizat 8 plante de cannabis, o instalaţie de cultivat in-door, 3 pachete cannabis de 4,8 kilograme, 20 de recipiente cu îngrăşământ lichid, un cântar electronic cu urme de materie vegetală, 25 de telefoane mobile, 2.005 euro, 99.940 de lei, mai multe înscrisuri şi alte obiecte susceptibile a conţine urme de droguri.
Urmează să fie puse în executare 14 mandate de aducere, iar alte 23 de persoane, bănuite că ar fi achiziţionat droguri de la cei în cauză urmează să fie conduse la sediul D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Dâmboviţa, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.
La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, echipe chino-logice de detectare a drogurilor din cadrul D.G.P.M.B-Serviciul de Poliţie Canină, jandarmi din cadrul Grupării Mobile „Matei Basarab” din Ploieşti şi colegi de la A.N.P-Penitenciarul Mărgineni.
În cauză, s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional, trafic de droguri de risc şi de mare risc, deţinere în vederea consumului ilicit de droguri de risc şi de mare risc şi introducerea în ţară, fără drept, de droguri de risc şi mare risc.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

La Niculeşti, funcţionează Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor

A fost inaugurat Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor Niculeşti. Noul sediu funcţionează la etajul 1 al primăriei acestei localităţi, iar investiţia a fost realizată de autorităţile locale.Prin înfiinţarea acestei structuri, la nivel local, locuitorii comunei Niculeşti vor beneficia de servicii de eliberare a documentelor de identitate şi stare […]