Fiţi prudenţi! Nu lăsaţi bunuri de valoare sau bani în autoturism!

0 0

Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale au documentat activitatea infracţională a doi bărbaţi de 45 şi 49 de ani, din localitatea Româneşti şi municipiul Bucureşti, bănuiţi de comiterea infracţiunii de furt şi complicitate la infracţiunea de furt.
Din cercetări a reieşti că, la data de 6 iulie a.c., cei în cauză ar fi sustras 8.000 de lei de pe bancheta din spate a unui autoturism, parcat pe raza municipiului Târgovişte.
Poliţiştii au procedat la reţinerea celor doi bărbaţi pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, 15 iulie, să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte pentru dispunerea unor măsuri preventive.
Pentru a preveni furturile de şi din auto, poliţiştii le recomandă cetăţenilor:
La coborârea din autoturism, scoateţi cheia din contact şi asiguraţi-l, chiar dacă veţi lipsi pentru un timp foarte scurt.
Închideţi complet toate geamurile! Un singur geam lăsat întredeschis poate să anuleze toate măsurile de precauţie luate!
Montaţi-vă un sistem de alarmă performant şi nu uitaţi să îl activaţi la părăsirea autoturismului!
Schimbaţi imediat sistemele de siguranţă ale autoturismului dacă aţi pierdut sau v-au fost sustrase cheile.
Nu vă lăsaţi la vedere, în interiorul maşinii diferite bunuri de valoare (bani, dispozitive antiradar, sisteme GPS, genţi, borsete, lap-top-uri).
În staţiile de alimentare cu carburant, pe timpul achitării contravalorii combustibilului, acţionaţi sistemul de blocare al uşilor.
Asiguraţi-vă că portierele s-au închis atunci când părăsiţi maşina, chiar dacă aveţi impresia că telecomanda a activat închiderea.
În cazul în care sunteţi victimele sau martorii unor astfel de infracţiuni, sesizaţi poliţia prin numărul unic pentru apeluri de urgenţă
112!

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

588 de locuri, dintre care 100 cu taxă, la Facultăţile de Poliţie, de Poliţie de Frontieră, de Jandarmi, de Ştiinţe Juridice şi Administrative şi de Pompieri

Începând de vineri, 17 iulie şi până pe 27 iulie 2020, persoanele interesate, care îndeplinesc condiţiile de recrutare, se pot înscrie pentru participarea la concursul de admitere la Academia de Politie „Alexandru loan Cuza”. Cererile de înscriere se pot depune, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică.Recrutarea candidaţilor se realizează […]