Expoziţia privind managementul investiţiilor (IME), la Frankfurt

0 0

În perioada 7 – 11 septembrie 2020, o delegaţie a Consiliului Judeţean Dâmboviţa participă la „Expoziţia privind managementul investiţiilor (IME)”, la Frankfurt pe Main (Germania), manifestare ce are structură dublă – de conferinţă şi expoziţie – şi care se află, în acest an, la a 5-a ediţie.

Din delegaţia Consiliului Judeţean Dâmboviţa fac parte Teodor Bâte, arhitectul-şef al judeţului, Ştefan loniţă, expert Cabinet Preşedinte, şi Mihaela Vişan, consilier în cadrul Biroului Comunicare, Relaţii Externe.
Scopul acestui eveniment este promovarea parteneriatelor economice şi sociale, stimularea competitivităţii diferitelor regiuni şi crearea de reţele între diferite organisme guvernamentale, firme şi instituţii financiare internaţionale. IME 2020 este dedicat entităţilor care au proiecte şi investitorilor în domenii precum: parteneriatele public-private, imobiliar, auto, agricultură, industrie chimică, logistică, servicii financiare, energie, turism şi ospitalitate. De asemenea, manifestarea este o platformă pe care autorităţile o folosesc pentru a prezenta oportunităţile de investiţii pe care le oferă regiunile pe care le reprezintă şi pentru a găsi investitori.
În cadrul expoziţiei, proiectele sunt prezentate în principal de către reprezentanţii sectorului public, atât ca parte în programul conferinţei, cât şi în spaţiul expoziţional. Investitorii şi antreprenorii au ocazia de a cunoaşte o multitudine de proiecte într-o perioadă scurtă de timp şi de a intra în contact direct cu beneficiarii proiectului.
Cu acest prilej, reprezentanţii Consiliului Judeţean Dâmboviţa au expus investitorilor şi antreprenorilor participanţi proiectele pe care administraţia publică judeţeană doreşte să le implementeze în domeniul afacerilor şi turismului şi au distribuit participanţilor cataloage de prezentare a judeţului Dâmboviţa şi a oportunităţilor de investiţii.
Ţinând cont de priorităţile de dezvoltare la nivel judeţean, s-a apreciat că reprezentarea Consiliului Judeţean Dâmboviţa în cadrul IME 2020 este o oportunitate de a evidenţia domeniile sale de interes în vederea identificării de posibili parteneri economici, interesaţi de investiţii pentru: dezvoltarea Staţiunii turistice de interes naţional Padina-Peştera – construirea de pârtii de schi, instalaţii de transport pe cablu, hoteluri, restaurante, spaţii comerciale etc.; parcuri de business, respectiv parcurile industriale din localităţile Moreni, Mija şi Priboiu; colaborarea în domeniul educaţiei între Universitatea Valahia din Târgovişte şi universităţi din Germania, inclusiv în domeniul transferului de tehnologie.
La eveniment participă reprezentanţi din Europa, Africa şi America Latină.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Poliţiştii zilnic, în serviciul comunităţii

211 poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au acţionat, pe raza judeţului Dâmboviţa, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.Poliţiştii au intervenit la 39 de evenimente, dintre care 33 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.De asemenea, poliţiştii au constatat 21 […]