Executivul a aprobat Memorandumul privind înfiinţarea Comitetului Naţional de coordonare a activitaţiilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2

La propunerea Ministerului Sănătăţii, Executivul a aprobat Memorandumul privind înfiinţarea Comitetului Naţional de coordonare a activităţiilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2.
Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului şi coordonarea Prim-ministrului.
Comitetul naţional va prezenta strategia şi planul de acţiune privind vaccinarea anti-COVID-19 şi va realiza implementarea acestora.
Conducerea Comitetului este asigurată de un preşedinte desemnat prin decizie a Prim-ministrului, iar activităţile desfăşurate vor fi organizate pe 3 domenii prioritare :

a) Comunicare
b) Logistică
c) Activitate medicală – vaccinarea propriu-zisă şi monitorizarea reacţiilor adverse postvaccinale (RAPI)
Rolul Comitetului este de a organiza şi coordona activităţile privind vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2, pe următoarele tipuri de responsabilitate :

  • Informare şi comunicare pentru personalul medico-sanitar şi populaţia generală
  • Organizarea centrelor de vaccinare si coordonarea derularii activitatii acestora
  • Asigurarea procesului logistic necesar desfa-surarii activitatilor aferente procesului de vaccinare
  • Identificarea nevoii de resurse umane necesare pentru echipele de vaccinare
  • Elaborarea de proceduri de lucru necesare implementării în mod unitar a activităţilor legate de procesul de vaccinare.
    Activităţile din cadrul Comitetului vor fi desfăşurate de reprezentanţi ai institutiilor implicate din cadrul Ministerul Sănătăţii şi a instituţiilor din subordinea, în coordonarea şi sub autoritatea MS, cu rol în sănătatea publică (INSP, ANMDMR), Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administraţiei, Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice,

precum şi reprezentanţi ai Colegiului Medicilor din România şi organizaţiilor profesionale de profil.
La lucrările Comitetului participă şi consilierul de stat din cadrul aparatului propriu de lucru al Prim-ministrului cu atribuţii în domeniul sănătăţii şi consilierulul de stat din cadrul aparatului propriu de lucru al Prim-ministrului, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Actualizarea platformei informatice de centralizare a datelor referitoare la infecţia cu virusul SARS-CoV-2

Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale au opera-tionalizat actualizarea platformei informatice de centralizare a datelor referitoare la infecţia cu virusul SARS-CoV-2. Noua funcţionalitate permite o monitorizare medicală a cazurilor confirmate, pe baza informaţiilor introduse în aplicaţie de instituţiile prevăzute în Ordinul ministrului Sănătăţii pentru […]