Este nevoie să revenim urgent la atitudinea responsabilă şi să respectăm toate regulile pentru a preveni infectarea cu COVID-19

0 0

Judeţul Dâmboviţa, în ultimele zile înregistrează zilnic zeci de noi cazuri COVID-19. Nu trebuie să uităm că zilele trecute, în judeţul nostru s-a înregistrat record, după record privind raportarea zilnică de cazuri. Fiecare cetăţean trebuie să fie conştient că virusul există şi evoluţia infectării cu noul coron-avirus depinde de cum se respectă regulile de distanţare socială şi de protecţie sanitară. Peste 80 de localităţi dâmboviţene au intrat în lupta cu COVID-19 iar autorităţile locale fac apel după apel către cetăţeni să dea dovadă de responsabilitate pentru a preveni răspândirea comunitară COVID-19. Şi administraţia locală de la Văcăreşti, condusă de primarul Romică Stoica depune toate eforturile pentru a combate răspândirea COVID – 19. Au fost dezinfectate locurile de joacă, staţiile de transport în comun şi locurile publice din comună, tot mai des frecventate de cetăţeni. Au fost distribuite măşti de protecţie populaţiei din întreaga comună. Autorităţile nu pot lupta, însă, singure cu inamic invizibil, COVID-19. Este nevoie şi de implicarea, de sprijinul, de responsabilitatea fiecăruia dintre cetăţeni. Este important să ne păstrăm calmul, să respectăm toate regulile. Sunt doar limitări temporare, care ne vor ajuta să trecem peste această încercare. Primarul comunei Văcăreşti, Romică Stoica face apel către toţi cetăţenii localităţii să dea dovadă de calm, responsabilitate şi să respecte distanţarea socială, să evite deplasările dacă nu au o urgenţă şi totodată să respecte regulile de igienă. „Îi rog pe toţi locuitorii comunei Văcăreşti, să dea dovadă, în această perioadă, de calm, responsabilitate şi să respecte toate recomandările şi măsurile de prevenţie pentru a-şi proteja sănătatea şi semenii dumnealor. Mai mult rău ne face lipsa de responsabilitate şi de grijă faţă de ceilalţi, lipsa de încredere, panica şi nerespectarea tuturor măsurilor impuse de autorităţi. Eu recomand oamenilor să dea dovadă de responsabilitate, solidaritate şi seriozitate, pentru că altfel nu o să depăşim cu bine această perioadă. Toată lumea doreşte libertate şi să ajungem la o viaţă normală. Şi noi ne dorim. Dar este posibil să revenim la reguli mai stricte. Fac un apel către cetăţenii comunei Văcăreşti, să respecte regulile”,a transmis primarul comunei Văcăreşti, Romică Stoica.
Este nevoie să revenim urgent la atitudinea responsabilă

  • Respectaţi distanţarea fizică şi purtaţi masca de protecţie în spaţiile închise.
  • Spălaţi-vă pe mâini cu apă şi săpun, minimum 20 de secunde, după orice contact cu o suprafaţă potenţial contaminată.
  • Evitaţi zonele aglomerate unde sunteţi expuşi la contact direct şi/sau interacţiune cu un număr mare de persoane, de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere. Feriţi copiii de acele locuri de joacă care presupun atingerea unor suprafeţe/obiecte comune de către un număr mare de copii.
  • Limitaţi la maximum orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă, prin gesturi cum ar fi: strângerea mâinilor, îmbrăţişările, sărutul obrajilor sau al mâinilor, atingerea feţelor cu mâinile.
  • Rămâneţi acasă dacă aveţi simptome de gripă sau răceală (tuse, febră, dificultăţi în respiraţie) şi sunaţi medicul de familie pentru a solicita sfaturi, NU mergeţi din primul moment la unităţile de urgenţă.
  • Informaţi-vă despre noul coronavirus numai din surse oficiale!
  • Doar în cazul urgenţelor sunaţi la 112!

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

COVID-19 Sute de verificări pentru respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, echipe mixte formate din poliţişti, jandarmi, poliţişti locali, precum şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcţiei Sanitar Veterinare şi Direcţiei de Sănătate Publică au acţionat pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă.Au […]