Published On: mar, mart. 7th, 2017

Deputatul PSD Dâmboviţa, Leonardo Badea 38 de angajamente realizate până în prezent de Guvernul Grindeanu

nichiduta.ro

Deputatul PSD, Leonardo Badea a vorbit în cadrul unei coferinţe de presă despre cele 38 de angajamente realizate până în prezent de Guvernul Grineanu. Guvernul a aprobat o serie de măsuri fiscal-bugetare prevăzute în Programul de Guvernare 2017-2020, prin care majorează salariile pentru unele categorii de personal din sectorul bugetar, bursele sociale pentru studenţi, pensiile din sistemul public şi indemnizaţia socială pentru pensionari. De asemenea, finanţarea drepturilor asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav sau a indemnizaţiilor lunare ale persoanelor cu handicap grav se asigură integral de la bugetul de stat, iar studenţii beneficiază de transport gratuit pe calea ferată. Personalul plătit din fonduri publice din instituţiile şi autorităţile publice ale administraţiei publice locale beneficiază de majorarea cu 20% faţă de nivelul acordat pentru luna ianuarie 2017 a cuantumului brut al salariilor de bază/indemnizaţiilor, precum şi a cuantumului sporurilor, indemnizaţiilor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte din salariul brut, în măsura în care personalul respectiv îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii. Măsura nu se aplică personalului care ocupă funcţii de demnitate publică alese din cadrul organelor autorităţilor publice locale, respectiv primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi ai consiliilor judeţene, consilieri locali şi judeţeni: „Pe trimestrul I al anului 2017, PSD, conform programului de guvernare şi- a propus să realizeze 54 de promisiuni, angajamente pe care ni le-am asumat în campania electorală în faţa cetăţenilor prin programul pe care noi l-am prezentat în timpul campaniei electorale. Până în acest moment au fost realizate 38 de angajamente şi asta înseamnă că până la începutul lunii martie PSD s-a achitat cu peste 70% din promisiunile pe care le-a făcut pentru primul trimestru şi sunt convins că la finalul lunii martie ne vom achita în întregime de angajamentele pe care noi ni le-am luat în faţa cetăţenilor.”, a declarat deputatul Leonardo Badea.
Plecând de la faptul că personalul plătit din fonduri publice din instituţiile şi autorităţile publice ale administraţiei publice locale beneficiază de majorarea cu 20% faţă de nivelul acordat pentru luna ianuarie 2017 a cuantumului brut al salariilor de bază/indemnizaţiilor, precum şi a cuantumului sporurilor, indemnizaţiilor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte din salariul brut, primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan a spus că este foarte important ca majorarea salariiilor în administraţia publică să se facă pe baza corelării venitului cu responsabilităţile de serviciu.
„Este o problemă cu salariile nu în sistemul bugetar, ci în administraţia publică locală şi vreau să fac această menţiune pentru că o persoană care trebuie să gestioneze fonduri europene de zeci de milioane de euro este plătită cu salariu minim pe economie în momentul de faţă. Lucrurile acestea sunt lucruri care sunt foarte, foarte importante şi vreau ca lucrul acesta să fie reglat adică să existe o corespondenţă între nivelul de responsabilitate şi veniturile pe care le primeşte. În mare parte din fondurile europene şi ceea ce înseamnă modernizarea comunităţii locale depinde de administraţia publică locală iar în administraţia public locală trebuie să avem profesionişti, pentru a avea profesionişti în administraţia publică locală trebuie să le oferim condiţii financiare care să fie cât de cât decente. Susţin creşterea salariilor în administraţia publică locală”, a afirmat primarul Cristian Stan.
Începând cu 1 martie 2017, nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari, prevăzută de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, a crescut la
520 lei.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro