Deputatul PSD Dâmbovita. Claudia Gilia: ORBAN TRATEAZĂ CU DISPREŢ 3,6 MILIOANE DE COPII

0 0

Guvernul nu doreşte ca majorarea alocaţiilor să intre în vigoare de la 1 iulie, aşa cum a decis pe 3 iunie, Parlamentul României. Pe data de 3 iunie 2020, Camera Deputaţilor a adoptat în calitate de for decizional, un proiect de lege de respingere a OUG care prevede amânarea pentru 1 august a dublării alocaţiei de stat pentru copii, în loc de 1 februarie. Au fost 209 de voturi pentru legea de respingere, 3 voturi contra şi 6 abţineri.

Dublarea alocaţiilor a fost adoptată în decembrie anul trecut cu 179 voturi pentru, 0 împotrivă, 29 de abţineri, în timp ce 3 deputaţi nu au votat. La începutul acestui an, Guvernul Orban a decis, prin ordonanţă, amânarea aplicării legii până la 1 august.
Deputatul PSD Dâmboviţa, Claudia Gilia a ieşit în cadrul unei conferinţe de presă şi nu a ezitat să taxeze dur Guvernul PNL şi pe preşedintele Klaus lohannis care nu doresc ca legea privind dublarea alocaţiilor să ajungă la promulgare şi vor încerca să o încetinească, pentru a intra în vigoare cât mai târziu, de preferat după data de 1 august. Parlamentarul Claudia Gilia a spus că sunt bani pentru dublarea alocaţiilor, dar trebuie ca PNL să înceteze să mai fure şi să guverneze pentru oameni şi nu pentru ei înşişi: „Pentru PNL, copiii sunt doar un obstacol în calea afacerilor de partid: alocaţiile le diminuează bugetele de furăciuni. Intr-un studiu pe tema alocaţiilor universale acordate copiilor – Universal child benefits. Policy issues and options, realizat în luna iunie 2020, UNICEF şi Institutul de Dezvoltare de peste mări arată că „investiţiile în sistemele de protecţie socială sunt esenţiale pentru a proteja familiile expuse unei creşteri dramatice a lipsurilor şi dificultăţilor financiare”. Aceste alocaţii, susţine organizaţia, sunt critice în combaterea sărăciei în rândul copiilor, Alocaţiile universale acordate copiilor pot fi vitale. Acestea pot ajuta familiile vulnerabile să nu se adâncească în sărăcie şi lipsuri şi pot feri ţările de un impact societal şi economic catastrofic”, se arată în Raport.
Alocaţii universale pentru copii, reprezentând 1% din PIB, ar reduce cu până la 20% sărăcia la nivelul întregii populaţii a unei ţări, se arată în raport. Acum, în România, alocaţiile reprezintă 0,69% din PIB. Aşadar dublarea alocaţiilor copiilor, aşa cum prevede legea în vigoare, ar însemna creşterea de la 0,69% în PIB la 1,38%, dacă PIB-ul ar rămâne acelaşi. Sunt bani pentru dublarea alocaţiilor, dar trebuie ca PNL să înceteze să mai fure şi să guverneze pentru oameni şi nu pentru ei înşişi!
Cinic şi lipsit de orice empatie faţă de nevoile societăţii, mai ales în această perioadă de pandemie, Premierul Ludovic Orban a declarat că liberalii au în analiză posibilitatea atacării la Curtea Constituţională a Legii prin care a fost respinsă O.U.G. nr. 2/2020 care proroga termenul pentru dublarea alocaţiilor copiilor la 1 august 2020, adăugând că Guvernul va îndrepta „orice măsură care nu este sustenabilă din punct de vedere economic”.
Aseară, Premierul Orban a afirmat cu nonşalanţă ” (…) vom căuta o soluţie. Nu ne putem permite dublarea alocaţiilor. Este a doua dublare. Sigur că vom da o garanţie privind dublarea alocaţiilor, dar va trebui să gândim un timing, un calendar de creştere a alocaţiilor. Vă dau un exemplu: dublarea alocaţiilor, care s-a făcut fără niciun fel de calcul, generează cheltuieli de aproape şapte miliarde de lei la nivelul bugetului. Sunt foarte greu de suportat astfel de creşteri”.
Stilul guvernării PNL îl cunoaştem cu toţii: se promite ajutor pentru companii, măşti pentru persoanele defavorizate, spitale redeschise pentru bolnavi, dar nu se întâmplă nimic. Copiii sunt acum la rând pe lista victimelor liberale, mai ales că, la Cotroceni, legea dublării alocaţiilor se umple de praf.
Dacă Iohannis şi guvernarea sa continuă să ignore această realitate şi să refuze în continuare aplicarea legii şi dublarea alocaţiilor se fac vinovaţi, cu premeditare, de reducerea nivelului de trai şi adâncirea sărăciei.”, a afirmat deputatul PSD Dâmboviţa, Claudia Gilia.
Mai mult, deputatul PSD Dâmboviţa, Claudia Gilia face un apel public la guvernanţii PNL să înceteze umilirea copiilor acestei ţări şi să respecte legea privind dublarea alocaţiilor acestora şi să găsească resursele financiare pentru acordarea lor.
Să înceteze cu licitaţiile directe la preţuri exorbitante, să cheltuiască mai puţin cu aparatul guvernamental şi să acorde o şansă la o viaţă decentă copiilor acestei Naţiuni.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Comuna Morteni continuă să se dezvolte prin investiţii ambiţioase

Chiar dacă este o comună mai mică, Morteni a reuşit să se dezvolte semnificativ în ulimii patru ani. Ce-i drept, primarul Ionel Lalu Olteanu a avut un rol important în schimbarea imaginii comunei, iar în cei patru ani de mandat a reuşit să ridice standardele acestei comune, dezvoltând în special […]