Deputatul Claudia Gilia: Constituţia exprimă, metaforic vorbind, sufletul fiecărui popor şi este expresia firească a istoriei sale

0 0

Ziua Constituţiei României se sărbătoreşte la 8 decembrie. Constituţia din 1991 a fost prima de după Revoluţia din decembrie 1989.Constituţia din 1991, în forma iniţială, a fost adoptată în şedinţa Adunării Constituante din 21 noiembrie 1991, conform site-ului Camerei Deputaţilor.
A intrat în vigoare în urma aprobării ei prin Referendumul naţional de la 8 decembrie 1991, cu o majoritate semnificativă: din numărul de 10.948.468 de participanţi, 77,3% au răspuns afirmativ, 20,49% negativ, voturile nule reprezentând 2,3% .Cu această ocazie, deputatul PSD Dâmboviţa, Claudia Gilia a transmis un mesaj:
„Constituţie: cuvânt magic şi caracteristic statului de drept! Instituirea sa reprezintă un moment privilegiat în viaţa unui popor, afirma constituţionalistul francez Jean Gicquel.
Constituţia este cea care reprezintă fundamentul politic şi juridic al fiecărui stat.
Astăzi, 8 decembrie, marcăm ziua Constituţiei României!
Acum 28 de ani, peste 10 milioane de români au ieşit la vot pentru că noua societate avea nevoie de o Constituţie democratică.
Au votat pentru o Lege Fundamentală care a stabilit că România este un stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme şi sunt garantate!
Din Constituţie izvorăsc toate celelalte legi, drepturi şi îndatoriri. Principiile statului de drept şi principiile de bază ale organizării statului nu pot fi încălcate de nimeni şi de nimic.Această Constituţie, cu ale sale principii, a stat la baza dezvoltării unei Românii europene, mai puternice ca oricând în istoria noastră şi cu cetăţeni care se bucură de libertate mai mult decât au făcut-o înaintaşii noştri.Românii preţuiesc aceste valori şi sunt foarte atenţi la toate schimbările din societate.Aşa cum în urmă cu 28 de ani Constituţia aducea cu sine schimbarea, tot aşa, după aproape trei decenii poate fi garantul că România este pe calea corectă, fără derapaje, fără extremisme şi fără a pierde din valorile Naţiunii!Mă înclin în faţa tuturor celor care apără zi de zi valorile grefate în Constituţie! Şi eu fac acest lucru, fie din Parlament, în calitate de deputat, fie din faţa catedrei, în calitate de dascăl, de unde nu voi conteni să împărtăşesc noii generaţii principiile şi valorile instituite în Constituţia României!
Constituţia exprimă, metaforic vorbind, sufletul fiecărui popor şi este expresia firească a istoriei sale.” ,a punctat Deputatul Claudia Gilia

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Cercetările arheologice din centrul Municipiului Târgovişte, stârnesc discuţii aprinse

Incă de la înfiinţarea sa ca instituţie culturală a judeţului Dâmboviţa, Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte, prin specialiştii săi, a desfăşurat o activitate de cercetare ştiinţifică recunoscută pe plan naţional şi internaţional. Cercetarea arheologică a devenit o prioritate a muzeului târgoviştean, astfel că astăzi patrimoniul cultural al judeţului Dâmboviţa […]