Declaraţia unică precompletată poate fi descărcată prin intermediul Spaţiului Privat Virtual (SPV)

0 0

Pentru sprijinirea contribuabililor, Ministerul Finanţelor anunţă că persoanele fizice pot accesa declaraţia unică (formularul D 212) precompletată în baza informaţiilor deja cunoscute de autorităţile fiscale. Acest demers este parte dintr-o serie de măsuri implementate în scopul consolidării şi eficientizării Spaţiului Privat Virtual. Rubricile precompletate conţin veniturile realizate pentru anul 2020, impozitul pe venit şi contribuţiile sociale eventual datorate pentru anul 2020, respectiv veniturile estimate pentru anul 2021. Sumele sunt completate în funcţie de datele deja declarate de contribuabil, cum ar fi existenţa unui contract de închiriere, derularea unei activităţi independente sau a unei activităţi agricole. Descărcarea şi transmiterea declaraţiei unice se pot realiza prin intermediul Spaţiului Privat Virtual (SPV -ANAF). Acei contribuabili care nu au depus încă declaraţia unică pentru anul 2020 vor primi, începând de astăzi, declaraţia precompletată. Aceştia vor fi notificaţi despre încărcarea sa în SPV, dacă au acceptat comunicarea prin e-mail de la ANAF atunci când se primesc mesaje noi în portal.
Documentul transmis are rol orientativ. Acesta nu garantează nici corectitudinea sumelor, nici faptul că toate veniturile sau obligaţiile fiscale care trebuie declarate se găsesc deja în forma pre-completată a declaraţiei unice. Sumele realizate şi obligaţiile fiscale trebuie verificate şi completate de contribuabili în baza datelor efective, cunoscute de aceştia. Neprimirea declaraţiei precompletate în contul SPV nu înseamnă că nu există obligaţia depunerii declaraţiei unice de către contribuabil.
Pentru descărcarea declaraţiei unice precompletate, persoana fizică trebuie să aibă cont în portalul SPV. Tot în cadrul SPV, se pot găsi şi informaţii despre veniturile anilor anteriori, impozitate la sursă, precum cele din salarii, din dividende, din dobânzi sau altele.
Este important de subliniat că fiecare contribuabil trebuie să verifice datele precompletate în declaraţie pentru a se asigura că sumele declarate sunt cele corecte. Responsabilitatea finală privind sumele incluse în declaraţia unică aparţine contribuabililor. În eventualitatea în care, ulterior transmiterii declaraţiei unice, se constată erori şi se doreşte corectarea acestora, poate fi depusă declaraţia unică rectificativă.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Primele probe la nocturna stadionului "Eugen Popescu"

Sâmbătă seară, au fost făcute primele probe la nocturna stadionului „Eugen Popescu” şi a fost aprins unul dintre stâlpii instalaţiei. Trei dintre stâlpi au o înălţime de 36 de metri şi unul 30 de metri (situat în zona Casei Armatei), sunt ridicaţi pe poziţie şi echipaţi dar, neexistând branşament final […]