Crucea Roşie Dâmboviţa este alături de Centrul de Transfuzie şi face APEL pentru donare în data de 26 septembrie 2020

0 0

Directorul Crucii Roşii Dâmboviţa, Raul Pavelescu este în permanenţă conectat la nevoile comunităţilor locale, ale dâmboviţenilor aflaţi în suferinţă şi nu în ultimul rând este alături de unităţile medicale din judeţ. Sprijină în permanenţă activitatea Centrului de Transfuzie Sanguină Dâmboviţa, drept pentru care Crucea Roşie Dâmboviţa lansează un nou APEL către cei care doresc să doneze sânge, să vină sâmbătă, pe 26 septembrie 2020, la sediul Centrului de Transfuzie din Bulevardul I.C. Brătianu nr. 4, Târgovişte.
Având în vedere situaţia de excepţie generată de contextul epidemiologic actual, imposibilitatea efectuării de colecte mobile şi scăderea numărului de donatori de sânge, vă aducem la cunostinţă faptul că şi Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmboviţa va organiza şi desfăşura activităţi suplimentare de colectare de sânge, sâmbătă, 26 septembrie 2020, la la sediul centrului din Bulevardul I.C. Brătianu nr. 4.
Vă reamintim condiţiile în care puteţi deveni donator de sânge:

 • să aveţi o stare bună de sănătate fizică şi psi

hică;

 • vârsta cuprinsă între 18-60 de ani,greutate peste 50 kg fete şi peste 60 kg băieţi;
 • să nu fiţi sub influenţa niciunui medicament, să nu consumaţi alcool cu 24 de ore înainte de donare,nu fumaţi cu o ora înainte de donare.
 • fără un istoric personal de boli cronice, infec-to-contagioase sau psihice, fără intervenţii chirurgicale, tatuaje sau extracţii dentare recente;
 • la 28 de zile după revenirea în tara sau de la contactul cu o persoană Covid19 pozitivă sau aflată în izolare/carantină.
  Înainte de donare:
 • se recomandă un mic dejun sărac în grăsimi, hidratare suficientă, o stare de spirit bună!
  Beneficiile donării:
 • o stare de bine la gândul că gestul vostru a salvat vieţi;
 • 7 tichete de masă;
 • un voucher de la Rompetrol care vă aşteaptă în benzinăriile lor cu o gustare şi o băutură, pentru un plus de energie care să vă alimenteze pofta pentru fapte bune!
  Pentru întrebări apelaţi la numărul de telefon 0245210913!!

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Premieră în România, 5.000 de licenţe 3D gratuite cadrelor didactice

Editura Didactică şi Pedagogică (EDP) a acordat, în premieră, primele 5.000 de licenţe 3D gratuite, profesorilor din România. Cadrele didactice calificate în utilizarea manualelor 3D de la EDP au primit codul de activare pentru conturile individuale de pe platforma MozaBook, care pun la dispoziţie, în premieră în ţara noastră, manualele […]