CREŞTERE ALARMANTĂ a cazurilor de COVID-19 în Dâmboviţa În perioada 1-8 IULIE 2020, 231 de noi cazuri COVID-19 confirmate în Dâmboviţa, iar în perioada 1-30 iunie 2020, 245 de noi cazuri

Ziua de miercuri, 8 iulie 2020, a stabilit RECORDUL ZILNIC de noi cazuri COVID-19, raportate atât la nivelul României, 550 de cazuri, dar şi la nivelul judeţului Dâmboviţa, 59 de cazuri, clasând astfel judeţul nostru pe primul loc în ţară, în ceea ce priveşte raportul zilnic de cazuri. O realitate tristă şi care ar trebui să ne dea de gândit. Şi veştile proaste nu se opresc aici, în ceea ce priveşte judeţul Dâmboviţa.
La nivelul judeţului Dâmboviţa, în ultimele 8 zile, 1-8 IULIE 2020, au fost confirmate 231 de noi cazuri COVID-19 iar în luna iunie, 1-30 iunie 2020, la nivelul judeţului nostru au fost confirmate 245 de noi cazuri. Clar, se observă o creştere alarmantă a infectărilor cu noul coronavirus la nivelul judeţului Dâmboviţa, în ultima perioadă.
Cadrele medicale dâmboviţene, specialiştii DSP Dâmboviţa şi Prefectura Dâmboviţa atrag atenţia asupra necesităţii respectării cu stricteţe a măsurilor de protecţie sanitară. Cetăţenii trebuie să dea dovadă de responsabilitate şi simţ civic şi să conştientizeze necesitatea respectării cu stricteţe a măsurilor de protecţie sanitară: purtarea măştii, păstrarea distanţei, evitarea contactului direct cu alte persoane, igienizarea frecventă a mâinilor, evitarea deplasărilor dacă nu este o situaţie de urgenţă.
Rata de conformare faţă de măsurile de protecţie sanitară reprezintă elementul central în gestionarea eficientă a crizei sanitare şi în limitarea răspândirii virusului.
Acestea sunt doar cazurile confirmate ca să nu mai vorbim despre contacţii direcţi ai acestor persoane infectate care nu este exclus să fi luat virusul, să fie asimp-tomatici, netestaţi şi care din nefericere, unii dintre ei, nedeclaraţi contacţi se plimbă nestingheriţi şi pot infecta la rândul dumnealor alte zeci de persoane.
Este momentul, ca fiecare cetăţean, să fie responsabil, să conştientizeze pericolul să luăm toate măsurile pentru a preveni răspândirea inamicului invizibil COVID-19, care nu a intrat în relaxare şi face victime.
Oameni buni, trebuie să fim responsabili, să ignorăm manipulările politice şi să credem ceea ce spun experţii în sănătate publică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Ţuicani - Moreni este cel mai mare FOCAR de COVID-19 din Dâmboviţa

Ieri, alte 55 de persoane din cadrul Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Ţuicani -Moreni, au fost confirmate cu COVID-19. Este vorba despre 53 de beneficiari şi 2 angajaţi.La ora transmiterii acestei ştiri, Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Ţuicani -Moreni este cel mai […]