Covid-19. Apel la responsabilitate al prefectului de Dâmboviţa

În Dâmboviţa, în ultimele zile, numărul cazurilor de Covid-19 a tot crescut. Sunt sute de cazuri noi pe zi.
Prefectul de Dâmboviţa, Aurelian Popa face apel la responsabilitate:
„Stimaţi dâmboviţeni, dragi dâm-boviţeni!
Judeţul nostru a înregistrat o rată de pozitivare îngrijorătoare, 211 persoane în ultimele 24 de ore, iar Municipiul Târgovişte, cea mai mare aglomerare urbană a judeţului, a atins o rată de incidenţă cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile de 4,65/1.000 locuitori. Ritmul accelerat de răspândire a noului coronavirus poate determina colapsul atât al sistemului medical, cât şi al întregii structuri administrative. Fac apel la unitate şi coeziune socială pentru acordarea unei atenţii sporite în respectarea măsurilor dispuse de autorităţi!
Lupta cu acest virus, înainte de a se da pe patul de spital, trebuie să fie prezentă la nivelul fiecăruia dintre noi! Gradul de conformare voluntară al populaţiei este momentan singurul mijloc eficient de combatere a răspândirii bolii.
Solicit pe această cale întregii populaţii a judeţului Dâmboviţa să se alăture autorităţilor şi, prin respectarea măsurilor impuse, să scădem numărul de infectări, să scădem presiunea de pe sistemul medical, astfel încât cei care au cu adevărat nevoie de servicii medicale să poată să ajungă în unităţile spitaliceşti şi să poată să fie trataţi!
Solicit tuturor celor care au depus un juramânt: primari, poliţişti, jandarmi, militari, medici sau funcţionari publici să-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu aşa cum au jurat: CU BUNĂ CREDINŢĂ.
Sănătatea populaţiei nu poate fi vehicul de campanie electorală! Când în joc este viaţa semenilor noştri, jocurile politice sunt apanajul iraţionalităţii!
Solicit tuturor autorităţilor implicate (nu le enumăr pentru că am convingerea că fiecare instituţie a statului trebuie să aibă un rol bine determinat) să-şi revizuiască modul de acţiune, să-şi reanalizeze activitatea şi să-şi prioritizeze obiectivele astfel încât să atingem obiectivul principal comun: încetinirea ritmului de infectare a populaţiei!
La nivel instituţional solicit serviciilor publice deconcentrate, descentralizate sau autonome instituirea unei veritabile stări de extremă urgenţă! Reuşita noastră depinde de modul în care acestea îşi îndeplinesc atribuţiile!
Un parteneriat cooperant între populaţie şi autorităţi este singurul mod de a trece cu bine prin această pandemie!”, a transmis prefectul Aurelian POPA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Respectarea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 a fost verificată de jandarmii dâmboviţeni

Pe fondul creşterii numărului de noi cazuri confirmate, pentru prevenirea şi combaterea infectării cu noul coron-avirus, jandarmii dâm-boviţeni au executat zilnic misiuni de verificare a respectării măsurilor impuse de autorităţi. Astfel, în perioada 26 octombrie – 01 noiembrie a.c., sub autoritatea Instituţiei Prefectului, alături de celelalte structuri cu atribuţii în […]