Conducea un autoturism, deşi avea permisul suspendat

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Şelaru au depistat un bărbat de 44 de ani, din localitatea Glogoveanu, în timp ce conducea un autoturism, deşi avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal şi efectuează cercetări, urmând ca la finalizarea acestora să se propună soluţie prin unitatea de parchet competentă.
Vă reamintim că, potrivit prevederilor art. 335 alin. 2 din Codul Penal, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Peste 4.000 de kilograme de aluminiu, confiscate de poliţiştii din Fieni

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Fieni au depistat pe drumul naţional 71, pe raza localităţii Moroeni, un bărbat de 25 de ani, din Tetcoiu, în timp ce transporta cu o autoutilitară cantitatea de 4.260 de kilograme de aluminiu fără a putea justifica provenienţa metalului.Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă […]