„PĂRINTELE STĂNILOAE -110 ANI DE LA NAŞTERE ŞI 20 DE ANI DE LA TRECEREA LA CELE VEŞNICE”

0 0

Parintele StaniloaieLuni, 28 ianuarie 2013, în Sala de festivităţi a Seminarului Teologic „Sf. loan Gură de Aur’ din Târgovişte, cu binecuvântarea şi sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON, s-a desfăşurat, în Arhiepiscopia Târgoviştei, faza eparhială a Concursului Naţional „Părintele Stăniloae -110 ani de la naştere şi 20 de ani de la trecerea la cele veşnice’.
La competiţie au participat 5 elevi sminarişti şi 5 studenţi teologi, iar subiectele au vizat aspecte definitorii ale vieţii şi activităţii cunoscutului nostru teolog, dar şi elemente ale originalităţii sale doctrinare.
Înainte de începerea concursului, Înaltpreasfinţia Sa a evidenţiat, într-un scurt cuvânt duhovnicesc, importanţa Părintelui Dumitru Stăniloae pentru spiritualitatea şi teologia noastră, rolul înnoitor pe care acesta îl are pentru cercetarea academică ortodoxă şi nu numai, dar şi elementele de originalitate specifice abordării sale teologice.
Rezultatele concursului vor fi afişate în cursul zilei de mâine, urmând ca cei calificaţi să reprezinte Eparhia noastră la faza mitropolitană, care se va desfăşura în perioada februarie – martie a.c.. Etapa naţională a concursului „Părintele Dumitru Stăniloae’ va avea loc la Patriarhia Română în data de 14 mai a.c.
Biroul de Presă al Arhipiscopiei Târgoviştei

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ATENŢIE la mijloacele de încălzire!

În acest sfârşit de săptămână, echipajele de intervenţie din cadrul I.S.U. „Basarab l’ Dâmboviţa au fost solicitate la următoarele evenimente: . Sâmbătă – 26 ianuarie, la ora 05:26, pompierii de la Detaşamentul Titu au intervenit pe strada I.C.Vissarion din oraşul Titu pentru stingerea unui incendiu izbucnit în bucătăria unui apartament. […]