Claudia Gilia şi Emilian Bărbulescu, pe lista PSD-UNPR-PC pentru europarlamentare

0 0

claudia giliaAlianţa electorală PSD-UNPR-PC a depus sâmbătă, la Biroul Electoral Central (BEC), dosarele de candidatură pentru alegerile europarlamentare din 25 mai. Cap de listă este europarlamentarul PSD Corina Creţu. Judeţul Dâmboviţa are doi candidaţi pe listă însă pe nici unul dintre locurile eligibile ale alianţei: Claudia Gilia, preşedinta Organizaţiei de Femei a PSD Dâmboviţa, se află pe locul 22, iar Emilian Bărbulescu, de la Hulubeşti, preşedintele Organizaţiei de Pensionari a PSD Dâmboviţa, pe locul 41, ca supleant. Depunerea candidaturilor s-a făcut în prezenţa celor trei preşedinţi ai Alianţei electorale PSD-UNPR-PC, preşedintele PSD Victor Ponta, preşedintele UNPR Gabriel Oprea şi preşedintele PC Daniel Constantin, precum şi a candidaţilor pentru alegerile europarlamentare. Partidele politice, alianţele politice şi cele electorale, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale legal constituite şi candidaţii independenţi mai pot să-şi depună şi să-şi înregistreze candidaturile pentru alegerile europarlamentare la Biroul Electoral Central până pe 26 martie, ora 24:00. În termen de 24 de ore de la înregistrare, cel mai târziu pe 27 martie, listele de candidaţi şi candidaturile independente sunt aduse la cunoştinţa publică prin afişare la sediul BEC şi la birourile electorale. Până la împlinirea a 45 de zile înainte de data alegerilor, cel mai târziu 10 aprilie, se pot formula contestaţii privind admiterea sau respingerea candidaturilor. Soluţionarea se va face de Tribunalul Bucureşti, în termen de două zile. Decizia poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Bucureşti, iar cel mai târziu la 15 aprilie CAB se pronunţă prin decizie definitivă. Cel mai târziu la 16 aprilie candidaturile pentru PE rămân definitive. Campania electorală va începe la data de 25 aprilie şi se va încheia pe 24 mai, la ora 07:00. Procesul electoral se va desfăşura în ziua de 25 mai, în intervalul orar 07:00-21:00.
Alianţa PSD-PC-UNPR ar putea câştiga alegerile europarlamentare cu un scor zdrobitor
Un sondaj INSCOP arată că alianţa PSD-PC-UNPR ar câştiga alegerile europarlamentare cu un scor zdrobitor (40,4%), dublu faţă de următorul partid clasat, PNL (17,6%). Ultima treaptă a podiumului ar fi ocupată de PDL (13,7%). Pe de altă parte, cele mai importante calităţi pe care trebuie să le aibă europarlamentarii sunt: cunoaşterea unor limbi străine (93,7% consideră acest lucru important şi foarte important), să aibă studii potrivite (92,4%) şi să aibă experienţă politică (86,5% cred că acest lucru este important şi foarte important). Pentru 67,1% dintre respondenţi este important şi foarte important ca viitorii europarlamentari să fie cunoscuţi în Europa, în timp ce 44,4% consideră că este important şi foarte important ca europarlamentarii să fie noi în politică.
Au început înscrierile
pentru preşedinţii sau locţiitorii secţiilor de votare
Preşedinţii şi locţiitorii birourilor electorale ale secţiilor de votare vor fi desemnaţi prin tragere la sorţi până cel târziu pe data de 15 mai. Conform art. 9, alin. 5 din H.G.R. 103/2014 indemnizaţia preşedinţilor şi locţiitorilor birourilor electorale ale secţiilor de votare va fi de 85 lei pe zi, dar nu mai mult de cinci zile. Aceştia nu pot avea apartenenţă politică şi nu pot fi soţ/soţie ori rude până la gradul IV inclusiv cu niciunul dintre candidaţi. Înscrierile se pot face până la data de 15 aprilie. Prin Hotărârea Guvernului României cu nr. 79/2014 s-a stabilit ziua de duminică, 25 mai 2014, ca dată a alegerilor pentru desemnarea membrilor din România în Parlamentul European. Având în vedere H.G.R. nr. 80/2014 privind aprobarea programului calendaristic al acţiunilor necesare pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European, precum şi prevederile art. 29 din Legea 33/2007 cu modificările şi completările ulterioare, Prefectul împreună cu Preşedintele Tribunalului întocmesc lista cu juriştii care vor participa la tragerea la sorţi pentru desemnarea preşedinţilor şi locţiitorilor birourilor electorale ale secţiilor de votare din judeţul Dâmboviţa.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Buna Vestire sau Blagoveştenia - tradiţii şi obiceiuri

În fiecare an, la data de 25 martie, creştinii sărbătoresc Buna Vestire sau Blagoveştenia, cum mai este cunoscută în popor. În această zi Fecioara Maria a fost vestită de Arhanghelul Gavriil că Îl va naşte pe Fiul lui Dumnezeu. Sărbătorită în fiecare an în perioada Postului Mare, Buna Vestire este […]