CIRCULAŢI PREVENTIV IN CONDIŢII DE INSTABILITATE ATMOSFERICĂ

0 0

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis atenţionări nowcast-ing referitoare la descărcări electrice, intensificări ale vântului, averse şi grindină pentru judeţele Braşov, Sibiu, Buzău, Teleorman, Argeş şi Dâmboviţa.
În condiţiile de instabilitate atmostferică şi înrăutăţire a vremii în zonele aflate sub incidenţa avertizărilor meteorologioce, Poliţia Română recomandă conducătorilor auto să respecte regulile de circulaţie, să adapteze permanent viteza la condiţiile meteo-rutiere şi să conducă preventiv.
Atunci când circulaţi în condiţii de vânt puternic, aveţi în vedere că rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare.
Utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri.
Păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă şi evitaţi acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare ale autovehiculului.
Sporiţi atenţia la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare. Totodată, evitaţi oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.
Înainte de a porni la drum, intere-saţi-vă cu privire la condiţiile meteo-rutiere existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgeţi. De asemenea, în cazul rămânerii în pană, triunghiurile de pre-semnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Şcolile dâmboviţene, în siguranţă continuă

Prima săptămână de şcoală a fost marcată de emoţii şi entuziasm la reîntâlnirea cu profesorii şi colegii. Odată cu debutul activităţilor didactice, poliţiştii au fost şi ei prezenţi în şcoli, cu recomandări pentru siguranţa personală a elevilor. Acum, copiii care s-au întâlnit cu oamenii legii, ştiu că: – Este util […]