Cele trei scenarii pentru redeschiderea şcolilor în 8 februarie

Începând semestrul 2, adică după vacanţa de o săptămână care urmează la începutul lui februarie, deci din 8 februarie, când începe semestrul 2, majoritatea şcolilor se vor redeschide, asta, evident, în condiţiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel cum a avut evoluţia în ultimele săptămâni. Elevii se întorc la şcoală, din 8 februarie, a anunţat, preşedintele Klaus lohannis, acesta precizând că majoritatea şcolilor se vor deschide. Decizia a fost luată după discuţiile cu ministrul Sănătăţii, ministrul Educaţiei, dr. Raed Arafat şi dr. Adriana Pistol.
În localităţile care se încadrează în aşa-numitul scenariu verde, cu relativ puţine cazuri, toate şcolile se redeschid fizic, copiii merg la şcoală.

În localităţile care se încadrează în scenariul galben, adică sunt ceva mai multe cazuri de infectare, lucrurile se schimbă în sensul că merg în continuare la şcoală, mai exact la grădiniţă şi la şcoală, copiii de grădiniţă, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, şi copiii din clasele terminale – VIII, XII, XIII.
În cazul în care localitatea intră în scenariul roşu, continuă pentru un timp să meargă la şcoală şi la grădiniţă copiii de grădiniţă şi de ciclu primar, dar ceilalţi nu mai merg la şcoală.

Incidenţa în cele trei scenarii:
” scenariul verde – incidenţa sub 1 la mia de locuitori
” scenariul galben – incidenţa de sub 3 la mia de locuitori
” scenariul roşu – incidenţa de peste 3 la mia de locuitori
Atunci când se ajunge cu rata de infectare peste 6, localitatea se caranti-nează şi toată lumea stă acasă, şcolile se închid, se merge în on-line. Decizia finală privind redeschiderea şcolilor în 8 februarie se va lua pe data de 2 februarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Târgovişte: A început dezafectarea fostelor conducte magistrale de termoficare

Primarul municipiului, Cristian Stan, viceprimarul Cătălin Rădulescu şi administratorul public, Gabriel Boriga, au urmărit îndepărtarea primilor metri din fosta conductă magistrală de termoficare, prin care era adusă apa caldă de la Termocentrala Doiceşti. Cu acest prilej, edilul a reafirmat că decizia de a fi dezafectate aceste reţele este una bună […]