CAMPANIE PENTRU SIGURANŢA CUMPĂRĂTURILOR ON-LINE

Poliţia Română, alături de agenţiile de aplicare a legii din alte 15 state, participă la campania internaţională dedicată comercianţilor on-line „Vinde în siguranţă”.
Activitatea are ca obiectiv informarea comercianţilor on-line cu privire la cele mai bune măsuri de siguranţă pe care le pot lua, în contextul viitoarelor campanii comerciale.
Black Friday sau Cyber Monday se apropie, iar realizarea cumpărăturilor on-line a devenit din ce în ce mai uşoară, însă trebuie avută în vedere siguranţa acestor achiziţii.
Pandemia COVID-19 a determinat şi mai mulţi consumatori să se orienteze spre comerţul on-line. Pentru companii, această tendinţă aduce atât provocări, cât şi oportunităţi, dar însemnă şi un risc mai mare de fraude cărora le pot cădea victime comercianţii şi cumpărătorii.
Campania din acest an se adresează comercianţilor care vând on-line – #SellSafe (#VindeÎnSiguranţă).
Prin această campanie de conştientizare, lansată astăzi, agenţiile de aplicare a legii din 16 ţări s-au alăturat Centrului European de Criminalitate Cibernetică (EC3) al Europol şi Merchant Risk Council, pentru a împărtăşi sfaturi practice cu privire siguranţa cumpărăturilor on-line.
Campania se desfăşoară sub egida eComm2020 şi vizează, în mod special, comercianţii on-line, ajutându-i să identifice mai bine fraudele pe platformele lor şi să ia măsuri pentru a-şi proteja afacerea şi clienţii împotriva acestor atacuri.
Cum să vă protejaţi afacerea în mediul on-line:

  • Cunoaşteţi-vă produsul: unele produse sunt mai riscante la vânzare ca altele. De exemplu, vânzarea articolelor mici, uşor de revândut, care au deja cerere mare, este mai riscantă decât vânzarea articolelor concepute personal.
  • Cunoaşteţi-vă clientul: dacă acceptaţi plăţi cu cardul şi expediaţi bunuri valoroase către clienţii dumneavoastră, este

bine să ştiţi către cine trimiteţi articolele.

  • Stabiliţi un mijloc de plată sigur: procesatorul dumneavoastră de carduri vă poate sfătui. Alegerea unui mijloc de plată sigur va limita riscul de fraudă.
  • Utilizaţi un serviciu de livrare de încredere: alegeţi o metodă de livrare unde puteţi fi siguri de manevrarea profesionistă a mărfurilor dumneavoastră şi gestionarea corectă a disputelor privind livrarea.
    Mai multe sfaturi generale despre cum să faceţi cumpărături on-line în siguranţă sunt disponibile aici: https://www.europol.europa.eu/ecom-merce
    eComm2020 este o operaţiune creată în cadrul ciclului de politici EMPACT – Obiectivul Fraude cu Carduri de Plată. Această operaţiune este o continuare a activităţii Grupului de Lucru pentru Comerţul Electronic, un parteneriat public-privat care a luat naştere în 2014, cu membri relevanţi în domeniu, inclusiv Merchant Risk Council – o reţea de 535 de comercianţi on-line din întreaga lume.
    La campania eComm2020 pentru cumpărături on-line mai sigure, din acest an, participă: Austria, Columbia, Croaţia, Cehia, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Malta, Macedonia de Nord, Polonia, Portugalia, România, Spania şi Statele Unite ale Americii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Pentru neportul măştii de protecţie, poliţiştii au aplicate 341 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 18.400 de lei

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, au desfăşurat noi activităţi pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Sars-CoV-2.Acţiunile au fost desfăşurate, în sistem integrat, în zonele unde se formează aglomerări de persoane, pieţe, târguri, restaurante, dar şi în mijloacele de transport public în comun.Au […]