Bărbat reţinut pentru trafic de minori în scopul exploatării sexuale şi proxenetism

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmboviţa, au documentat activitatea infracţională a doi bărbaţi, de 24, respectiv 26 de ani, din judeţul Dâmboviţa, bănuiţi de trafic de minori în scopul exploatării sexuale şi proxenetism.
Din cercetări a reieşit că, în luna decembrie 2018, o adolescentă, de 15 ani, instituţionalizată în cadrul unui centru de servicii sociale din Târgovişte, ar fi fost racolată de bărbatul de 24 de ani şi obligată să practice prostituţia în Bucureşti, într-un apartament pus la dispoziţie de cel de 26 de ani.
Au fost descoperite şi cazurile altor tinere majore, care ar fi practicat prostituţia prin intermediul unor site-uri în beneficiul celor doi, în diverse locaţii din Bucureşti. Pentru probarea activităţii infracţionale, luni, 31 august 2020, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa şi Poliţiei Oraşului Fieni, cu sprijinul jandarmilor Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa, au efectuat o percheziţie domiciliară, în localitatea Buciumeni, la locuinţa bărbatului de 24 de ani, fiind totodată puse în aplicare două mandate de aducere.

Bărbatul de 24 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de minori şi proxenetism, urmând a fi prezentat Tribunalului Dâmboviţa, pentru dispunerea unor măsuri preventive.
Activităţile desfăşurate au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Ministerul Educaţiei şi Cercetării, în parteneriat cu Google şi Microsoft, pune la dispoziţie, în mod gratuit, platforme educaţionale

Preocuparea Ministerului Educaţiei şi Cercetării de a asigura resurse tehnologice pentru educaţia digitală, în contextul desfăşurării cursurilor în scenariile hibrid sau online, s-a concretizat în semnarea unui parteneriat cu companiile Google şi Microsoft.Prin acest memorandum, cadrele didactice şi unităţile de învăţământ au acces, în mod gratuit, la toate platformele educaţionale […]