AUTOVEHICULELE ÎNMATRICULATE ÎN ALTE STATE, VERIFICATE DE POLIŢIŞTI

0 0

Pe parcursul a două zile, poliţiştii rutieri au verificat aproape 4.000 de autovehicule înmatriculate în alte state, în cadrul unei acţiuni desfăşurate la nivel naţional, pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi faptelor antisociale în care sunt implicate astfel de vehicule.
54 de certificate de înmatriculare eliberate de autorităţi din alte state au fost reţinute, cele mai multe pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării de răspundere civilă auto.
În zilele de 5 şi 6 august 2020, pentru asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică şi pentru reducerea numărului şi consecinţelor accidentelor rutiere grave, la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei Rutiere – I.G.P.R., au fost organizate acţiuni pentru verificarea legalităţii documentelor prezentate de conducătorii autovehiculelor înmatriculate în alte state.
În cadrul acţiunii, au acţionat zilnic, în medie, 1.226 de poliţişti rutieri, fiind verificate 19.021 de autovehicule, dintre care 3.985 erau înmatriculate în alte state.
Pentru nerespectarea prevederilor legale, au fost aplicate 8.995 de sancţiuni contravenţionale, din care 8.230 pentru nere-spectarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state le-au fost aplicate 932 de sancţiuni contravenţionale.
Totodată, la nivel naţional, au fost reţinute 861 de permise de conducere (74 conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state) şi au fost retrase 378 de certificate de înmatriculare (54 de certificate eliberate de autorităţi din în alte state).
Dintre certificatele de înmatriculare reţinute conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state, 18 au fost reţinute pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice, iar 18 pentru lipsa asigurării de răspundere civilă auto.
De asemenea, au fost constatate 106 infracţiuni, din care 13 săvârşite de conducătorii autovehiculelor înmatriculate în alte state.
În primele 6 luni ale anului 2020, autovehiculele înmatriculate în alte state au fost implicate în 447 de accidente rutiere, care avut drept consecinţe decesul a 46 de persoane, rănirea gravă a 149 de persoane şi rănirea uşoară a altor 463.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Acţiunile pentru protejarea sănătăţii cetăţenilor în plină desfăşurare

În urma misiunilor derulate în perioada 7 – 9 august 2020 pentru verificarea respectării măsurilor de protecţie sanitară, vă prezentăm informarea privind activităţile desfăşurate şi rezultatele obţinute:Angajaţii Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, împreună cu autorităţile locale, au verificat, în intervalul […]