AUTOVEHICULELE ÎNMATRICULATE ÎN ALTE STATE, VERIFICATE DE POLIŢIŞTI

În urma unei acţiuni care a durat 4 zile, poliţiştii rutieri au aplicat peste 18.000 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut peste 1.700 de permise de conducere şoferilor care puneau în pericol siguranţa traficului rutier.
În perioada 3 – 6 octombrie 2020, sub coordonarea Direcţiei Rutiere, poliţiştii au acţionat la nivel naţional pentru creşterea siguranţei rutiere, cu accent pe verificarea modului în care sunt respectate normele rutiere de şoferii autovehiculelor înmatriculate în alte state.
În cadrul acţiunii, au acţionat zilnic, în medie, 800 de poliţişti rutieri, fiind verificate 32.568 de autovehicule, dintre care 3.606 înmatriculate în alte state.
Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 18.459 de sancţiuni contravenţionale, din care 16.986 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
Din totalul acestora, 997 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state.
Totodată, la nivel naţional, au fost reţinute 1.765 de permise de conducere, dintre care 82 conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state.
Tot în cadrul acţiunii au fost reţinute 629 de certificate de înmatriculare, dintre care 69 de certificate eliberate de autorităţi din alte state.
Dintre certificatele de înmatriculare reţinute conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state, 31 au fost reţinute pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice şi 38 pentru lipsa asigurării de răspundere civilă auto.
De asemenea, au fost constatate 260 de infracţiuni, dintre care 25 săvârşite de conducătorii autovehiculelor înmatriculate în alte state.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ACŢIUNEA TRUCK & BUS, la nivelul judeţului Dâmboviţa

Autovehicule destinate transportului public de persoane şi marfă, controlate de poliţişti.În perioada 12-18 octombrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa acţionează, pe raza judeţului, pentru verificarea respectării regulilor privind circulaţia pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane cu capacitate de transport […]