AUTOVEHICULELE ÎNMATRICULATE ÎN ALTE STATE, VERIFICATE DE POLIŢIŞTI

Poliţiştii rutieri au verificat peste 16.000 de autovehicule înmatriculate în alte state, în cadrul unei acţiuni desfăşurate la nivel naţional, pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi faptelor antisociale în care sunt implicate astfel de vehicule.
În perioada 11 – 24 august 2020, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi pentru reducerea numărului şi consecinţelor accidentelor rutiere grave, la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei Rutiere – I.G.P.R., au fost organizate acţiuni pentru verificarea legalităţii documentelor prezentate de conducătorii autovehiculelor înmatriculate în alte state.
În cadrul acţiunii, au fost verificate 109.789 de autovehicule, dintre care 16.015 înmatriculate în alte state. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 64.529 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe, 58.437, fiind pentru nere-spectarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.
Conducătorii autovehiculelor înmatriculate în alte state care au pus în pericol traficul rutier au primit 3.574 de sancţiuni contravenţionale.
În aceeaşi perioadă, la nivel naţional, au fost reţinute 6.897 de permise de conducere (dintre care 442 de permise de conducere conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state) şi 2.123 de certificate de înmatriculare (dintre care 203 eliberate de autorităţi din alte state).
Dintre certificatele de înmatriculare reţinute conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state, 76 au fost reţinute pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice şi 85 pentru lipsa asigurării răspunderii civile auto.
Poliţiştii au constatat 876 de infracţiuni, dintre care 66 săvârşite de conducătorii autovehiculelor înmatriculate în alte state.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Incendiu la o clădire dezafectată din municipiul Târgovişte

Pompierii de la Detaşamentul Târgovişte au fost alertaţi şi au intervenit cu patru autospeciale de intervenţie pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o clădire dezafectată din municipiul Târgovişte.În momentul sosirii la locul evenimentului, pompierii cu constatat că ardea generalizat acoperişul construcţiei. Din cauza vechimii construcţiei exista riscul prăbuşirii elementelor din […]