AUTOVEHICULELE ÎNMATRICULATE IN ALTE STATE, VERIFICATE DE POLIŢIŞTI

Pe parcursul unei săptămâni, poliţiştii rutieri au verificat peste 8.000 de autovehicule înmatriculate în alte state, în cadrul unei acţiuni desfăşurate la nivel naţional, pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi faptelor antisociale în care sunt implicate astfel de vehicule.82 de certificate de înmatriculare eliberate de autorităţi din alte state au fost reţinute, cele mai multe pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării de răspundere civilă auto.
În perioada 11 – 17 august 2020, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi pentru reducerea numărului şi consecinţelor accidentelor rutiere grave, la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei Rutiere – I.G.P.R., au fost organizate acţiuni pentru verificarea legalităţii documentelor prezentate de conducătorii autovehiculelor înmatriculate în alte state.
În cadrul acţiunii, au fost verificate 58.683 de autovehicule, dintre care 8.181 erau înmatriculate în alte state.
Pentru nerespectarea prevederilor legale, au fost aplicate 58.683 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 30.292 pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state le-au fost aplicate 2.023 de sancţiuni contravenţionale.
Totodată, la nivel naţional, au fost reţinute 3.392 de permise de conducere (218 conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state) şi au fost retrase 1.079 de certificate de înmatriculare (82 de certificate eliberate de autorităţi din în alte state).
Dintre certificatele de înmatriculare reţinute conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state, 44 au fost reţinute pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice, iar 32 pentru lipsa asigurării de răspundere civilă auto.
De asemenea, au fost constatate 464 infracţiuni, dintre care 35 au fost săvârşite de conducătorii autovehiculelor înmatriculate în alte state.
În primele 6 luni ale anului 2020, autovehiculele înmatriculate în alte state au fost implicate în 447 de accidente rutiere, care avut drept consecinţe decesul a 46 de persoane, rănirea gravă a 149 de persoane şi rănirea uşoară a altor 463.
La data de 15 august 2020, în Ilfov, a fost depistat un bărbat, de 38 de ani, care conducea un autovehicul înmatriculat în Marea Britanie, fără a deţine asigurare obligatorie de răspundere civilă auto valabilă. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, fiind reţinute certificatul şi plăcuţele de înmatriculare ale autovehiculului.
La data de 11 august 2020, un bărbat a fost depistat în trafic conducând un autoturism înmatriculat de autorităţile din Belgia. În urma verificărilor în bazele de date, s-a stabilit că autoturismul era radiat de autorităţile belgiene din data de 16 martie 2020. În cauză, a fost întocmit dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Pregătiri pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020

A avut loc şedinţa Comisiei Tehnice Centrale pentru coordonarea activităţilor de organizare a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din data de 27 septembrie 2020.În cadrul întâlnirii, au fost prezentate principalele atribuţii ce revin instituţiilor cu responsabilităţi în organizarea şi desfăşurarea alegerilor, precum şi stadiul îndeplinirii măsurilor organizatorice dispuse până […]