Atenţie, răufăcătorii se pot deghiza în colindători şi pot fura diverse bunuri

Poliţia Română recomandă cetăţenilor să acorde o atenţie deosebită persoanelor care vin cu colindul în această perioadă deoarece răufăcătorii pot profita de buna-credinţă a oamenilor şi, deghizaţi în colindători, pot fura diverse bunuri din locuinţe. Reprezentanţii Poliţiei Române spun că în momentul în care colindătorii intră în locuinţă nu trebuie expuse obiecte care ar putea atrage interesul hoţilor. „În perioada sărbătorilor de iarnă, răufăcătorii pot profita de buna-credinţă a cetăţenilor şi, deghizaţi în colindători, pot fura din locuinţele ale căror uşi le sunt deschise sau din cele pe care le găsesc descuiate. Acordaţi o atenţie deosebită persoanelor care intră în locuinţa dumneavoastră sub pretextul de a vă colinda.
În momentul în care primiţi colindătorii, nu expuneţi la vedere, în locuinţă, obiecte de valoare care pot atrage interesul hoţilor şi nu discutaţi despre bunurile din interior, chiar dacă aceştia se arată încântaţi de anumite obiecte”, a precizat Poliţia Română.Poliţiştii îi mai sfătuiesc pe oameni să nu discute cu persoanele aflate sub influenţa băuturilor alcoolice, deoarece acestea pot manifesta un comportament agresiv, iar copiii trebuie instruiţi ca atunci când sunt singuri acasă să nu deschidă uşa persoanelor necunoscute.De asemenea, în cazul în care se înregistrează o absenţă îndelungată de la domiciliu, oamenii sunt sfătuiţi să apeleze la o persoană de încredere pentru supravegherea locuinţei sau să creeze aparenţa că se află cineva în imobil.
„Când plecaţi de acasă încercaţi să creaţi aparenţa că se află cineva în locuinţă, prin diverse metode, respectiv prin instalarea unor dispozitive de aprindere şi stingere automată a luminilor în locuinţă sau prin colectarea frecventă a corespondenţei de către un vecin sau o persoană de încredere. Dacă plecaţi pentru o perioadă scurtă, puteţi aprinde luminile, radio-ul sau televizorul”, au mai precizat reprezentanţii Poliţiei Române.
Alte sfaturi oferite cetăţenilor sunt să încuie uşile chiar şi atunci când sunt plecaţi pentru numai câteva minute şi să nu depoziteze în locuinţă sume importante de bani sau obiecte de valoare însemnată.
De asemenea, o altă recomandare se referă la postările pe reţelele de socializare, poliţiştii spunând că mesajele transmise pot constitui o invitaţie pentru răufăcători.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Sfaturi de la pompieri pentru împodobirea bradului de Crăciun

Bradul poate lua foc foarte uşor, aşa că e important să ne asigurăm că nu suntem în pericol Împodobirea bradului şi decorarea locuinţei cu instalaţii de iluminat ornamentale sunt tradiţii în preajma sărbătorilor de iarnă şi fac parte din spiritul Crăciunului. Pentru siguranţa dumneavoastră, pompierii covăsneni vă recomandă să aveţi […]